L'Equip Roca de la Guàrdia Civil deté a diversos homes per robatoris en finques agrícoles i establiments de Mallorca

13/03/2016

Les detencions són fruit del treball realitzat al llarg dels mesos de gener i febrer


La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de quatre persones i a la recerca d'altres vuit com a presumptes autors de diversos robatoris i furts comesos en finques agrícoles de Sa Pobla, Muro, Felanitx, Santa Margalida, Inca i Búger, així com el robatori en una nau de Porreres i un delicte estafa comesa en una recicladora.

Agents de l'equip de Robatoris en el Camp (ROCA) de la Guàrdia Civil de les Illes Balears, després de la interposició de denúncies per robatoris i furts en finques agrícoles en la Part Forana, van iniciar una recerca per a l'esclariment dels fets. La detenció i recerca dels presumptes autors ha tingut lloc durant els mesos de gener i febrer, esclarint-se un total de deu il·lícits penals.

Fruit de la recerca s'ha recuperat una bicicleta a motor, 90 kg d'ametlles, 11 kg de canonada de coure provinent d'una canalització d'aigua, i pedres de marés. Els agents de l'equip ROCA no donen finalitzada la recerca, sense descartar la possibilitat que es produeixin noves detencions en els propers dies.


Missions dels equips ROCA de la Guàrdia Civil

Els equips ROCA (Robatoris en el Camp) proporcionen una cobertura integral a l'agricultor i al ramader que va des dels contactes inicials, passant per l'intercanvi d'informació i accions formatives de seguretat, fins a la recerca i identificació dels delinqüents.

Els equips contra els robatoris en el camp s'han dissenyat per combatre específicament aquesta activitat delictiva. El seu treball específic consistirà en:

  • Mantenir un contacte permanent amb totes les persones que integren els col·lectius agrícoles i ramaders.
  • Obtenir informació relacionada amb aquest fenomen delictiu i tractar de detectar als delinqüents en l'àmbit rural.
  • Investigar en aquelles explotacions agrícoles i ramaderes on s'ha produït el delicte.
  • Explicar a aquests col·lectius com poden millorar la seva seguretat en honor d'evitar nous robatoris.
  • Convertir-se en una referència per a aquests col·lectius en matèria de seguretat.
  • Identificar als delinqüents.
  • Dissenyar, sobre la base de la informació obtinguda, dispositius operatius per a la detenció dels delinqüents, recaptant el suport d'altres unitats territorials.