Palmer: “Tota la nostra solidaritat i suport al poble belga i rebuig a la irracionalitat del terrorisme yihadista”

Minut de silenci celebrat en la porta de la Delegació

23/03/2016

El minut de silenci celebrat aquest migdia en Delegació ha comptat amb la presència de comandaments de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i representants de la política balear / La delegada del Govern ha recordat que es manté el nivell 4 de seguretat activat des de juny de 2015 amb reforç especial en els aeroports


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha tornat a reiterar aquest migdia “el meu més absoluta condemna, fastig i repulsa davant els horribles atemptats que van tenir lloc ahir a Brussel·les”, segons ha expressat després del minut de silenci celebrat en la porta de la Delegació del Govern.

El sentit acte, celebrat en totes les dependències oficials de l'Administració General de l'Estat (AGE), ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Xelo Hortes, entre altres polítics; així com una àmplia representació de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a les Illes, amb el cap superior de la Policia Nacional Antonio Jarabo i el tinent coronel de la Guàrdia Civil Antonio Orantos, al capdavant, a més de representants de les diferents àrees de l'AGE.

Palmer ha volgut mostrar “tota la nostra solidaritat amb el poble belga, copejat en el cor d'Europa, en el cor de la nostra democràcia continental, igual que ocorregués fa pocs mesos a París amb tota la crueltat i irracionalitat que representa el terrorisme de l'Estat Islàmic”. La delegada del Govern ha ofert “tota la meva col·laboració i suport als belgues que viuen en Balears en uns moments tan difícils i incomprensibles”.

La delegada ha recordat que el Govern va acordar ahir el manteniment del nivell 4 d'Alerta Antiterrorista, un nivell que es va establir el 26 de juny de 2015 després de diversos atemptats patits a Tunísia, França i Kuwait, i s'ha mantingut inalterable des de llavors. “Les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat mantenen aquest nivell d'alerta 4 amb àmbits de seguretat reforçada en aquells punts que són considerats més vulnerables”. Així, s'ha decidit “augmentar el nivell de protecció en els aeroports, encara que això no signifiqui que existeix més risc d'atemptat en els aeròdroms espanyols, sinó que es tracta de mesures de prevenció”.

Finalment, Palmer ha llançat “un missatge de tranquil·litat, de calma i de confiança en les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, que desgraciadament tenen experiència en el camp de la lluita antiterrorista i que les seves unitats especialitzades són emulades a nivell internacional”.

La delegada del Gobierno se suma al minuto de silencio convocado por el Parlament balear en repulsa de los atentados de Bruselas