La Policia Nacional deté en el Port de Palma a 3 persones relacionades amb un delicte de tracta d'éssers humans

24/03/2016

La recerca es va iniciar arran dels controls preventius i de seguretat realitzats en els vaixells que comuniquen Balears amb la Península / Les víctimes eren traslladades d'un lloc a un altre sense previ avís ni dret laboral algun


La Policia Nacional ha detingut a 3 persones, totes de nacionalitat pakistanesa, acusades de falsedat documental i estada irregular després de una recerca iniciada arrel dels controls preventius i de seguretat que realitzen els diferents serveis de Policia Nacional en els vaixells que comuniquen les Illes amb la Península.

Policies de la Brigada Mòbil i Policia del Transport dedicats a prestar seguretat a viatgers en els ferris van identificar a dues persones en un control realitzat el dia 21 en un buc, comprovant que un d'ells utilitzava una targeta de residència que no era seva. De tal manera, va ser detingut i lloc a la disposició de la Brigada d'Estrangeria i Fronteres.

Els investigadors de l'UCRIF es van fer càrrec de les recerques. Van constatar primer que l'acompanyant era la persona que dirigia al primer detingut i que el veritable titular de la targeta que utilitzava aquest, havia participat en els fets investigats 'cedint/llogant' la mateixa. Després de les gestions pertinents van procedir a la detenció de tots dos com a cooperadors necessaris del delicte.

Aquest modus operandi en realitat tracta d'emmascarar la tracta d'éssers humans per a la seva explotació laboral en la qual la víctima és traslladada d'un lloc per a un altre com a màquina de treball sense dret algun. Els fets investigats van permetre comprovar que el primer dels detinguts havia arribat a Europa a través de Turquia, passant primer per Grècia, Alemanya i després a Espanya, destinació final del seu viatge.

En l'actualitat aquest tipus d'activitat criminal està augmentant a Mallorca entre ciutadans originaris de Pakistan. En el que va d'any s'ha detingut a més de 20 persones relacionades amb aquesta tipologia delictiva.