El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient ha invertit més d'1,5 milions d'euros en els Lagos d'Alcúdia i Banyalbufar

31/03/2016

La directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Raquel Orts, ha realitzat una visita tècnica a les obres que el seu departament està executant per garantir el bon estat del litoral per al seu ús pels ciutadans aquest estiu


El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, a través de la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, ha realitzat i està realitzant diverses actuacions en el litoral de les Illes Balears per garantir el seu perfecte estat per al seu ús pels ciutadans aquest estiu.

La directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar ha visitat, a Mallorca, les obres que s'estan executant a Alcúdia i les que es van dur a terme per estabilitzar els talusos a Banyalbufar.

Lagos d'Alcúdia. L'objectiu de l'actuació d'Alcúdia, que suposa una inversió superior als 800.000 euros, és garantir la seguretat i accessibilitat dels vianants a la zona dels llacs d'Alcúdia mitjançant la substitució de les passarel·les existents en mal estat per unes altres que no constitueixin un obstacle per al trànsit de persones de mobilitat reduïda, el condicionament de les passarel·les en estat acceptable de conservació però amb deficiències d'aspecte visual (no estructural) i la instal·lació de noves passarel·les que garanteixin la continuïtat dels recorreguts.

Talús de Cala Banyalbufar. Es tractava de la renovació dels sistemes d'estabilització del talús de la Cala Banyalbufar, que estava tancada per perill de despreniment pel mal estat de les malles antigues. Es va actuar de forma intensa a la zona, amb una inversió propera als 760.000 euros sobre diferents elements que es trobaven inestables.

Amb la intervenció d'un helicòpter, es van retirar blocs, pedres, tascons i lajas del talús. Es van retirar arbres i arbustos que havien arrelat en esquerdes i es va substituir la malla existent i el sistema de xarxa de cables d'acer, de manera que la nova malla de contenció va quedar adossada al terreny mitjançant barres d'acer.