CNP i GC acolliran a 22 alumnes de la UIB que realitzaran pràctiques de traducció en comissaries i casernes de zones turístiques els mesos d'estiu

Palmer i Huguet, amb els tutors, alumnes i comandaments policials

18/04/2016

Teresa Palmer, acompanyada pel rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha presentat la segona convocatòria d'un conveni pioner en tota Espanya avalat pel Ministeri de l'Interior / A més d'ampliar el nombre d'estudiants, les principals novetats són la incorporació de la Benemérita al conveni i el desenvolupament d'aquest en plena temporada alta


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presentat avui al costat del rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, la segona convocatòria del conveni de cooperació educativa entre la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior i la UIB per a la realització de pràctiques formatives en dependències de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Després de la primera experiència duta a terme durant el curs 2014/2015, que va anar “un rotund èxit”, segons ha recordat la delegada, Palmer ha donat a conèixer les novetats d'un conveni pioner a Espanya que en el present curs acadèmic 2015/2016 “s'aferma, sobretot, gràcies a l'interès despertat entre els propis universitaris”.

Entre les principals novetats destaquen:

  1. L'augment del nombre d'alumnes de Filologia Anglesa apuntats (dels 14 de la primera promoció als 22 de la present).

  2. Ampliació de les destinacions. Si el projecte pilot es va desenvolupar íntegrament en dependències de la Policia Nacional, ara s'incorporen també casernes de la Guàrdia Civil, sobretot aquells propers a zones turístiques on el treball de traductors es fa més necessari (Alcúdia, Pollença, Platja de Muro, Palmanova a Calvià, Andratx o Llucmajor).

  3. En temporada alta. Després d'una primera experiència en mesos d'hivern, en aquesta ocasió les pràctiques es duran a terme al juny, juliol i agost per la pròpia voluntat dels estudiants, és a dir, quan més es necessiten els serveis de traducció en dependències policials per atendre a turistes.

Com en el primer curs, els alumnes estaran supervisats a tot moment per tutors establerts tant per les FFCCSE en els seus llocs de treball com per la UIB, que els avaluaran a través de continus informes i que estan en contacte permanent amb els alumnes.

Per tant, el conveni compleix un doble objectiu. D'una banda, millorar l'atenció als turistes que són víctima de delictes (la labor dels alumnes és atendre al ciutadà estranger que ens sap expressar-se en espanyol) i, per un altre, millorar la formació dels estudiants de la UIB permetent-los posar en pràctica els coneixements adquirits en el Grau d'Estudis Anglesos i preparar-los per a la seva futura inserció al mercat laboral.


Un conveni que es consolida

La delegada del Govern ha agraït públicament al rector de la UIB, Llorenç Huguet, “el seu total suport a aquest conveni, que es va fer realitat gràcies a l'obstinació del llavors rector en funcions Jaume Carot, i de l'esforç de les seves col·laboradores, Marian Amengual i Margarita Payeras, claus en l'èxit del projecte, al costat dels tutors, als comandaments de les Forces i Cossos de Seguretat per bolcar-se en aquesta experiència que comença a consolidar-se i, per descomptat, als propis alumnes per confiar en la nostra Policia Nacional i Guàrdia Civil per complementar la seva formació”. “És el meu desig i el de tots els que hem posat obstinació en què aquest conveni sigui una realitat que l'experiència torni a ser profitosa”, ha finalitzat Palmer.

A la presentació d'aquesta segona convocatòria del conveni han acudit, a més del rector i la delegada, el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; les responsables del projecte de la UIB i algun dels alumnes que realitzaran les pràctiques aquest estiu.

La delegada del Govern reconeix “l'èxit rotund” de les primeres pràctiques realitzades per alumnes de la UIB en comissaries de la Policia Nacional

Palmer presenta el pla pilot entre la UIB i el Ministeri de l'Interior pel qual 14 estudiants realitzen pràctiques de traducció en les comissaries