Delegació del Govern mostra la seva total disposició perquè Llucmajor obri l'oficina d'Atenció al Turista Estranger (SATE) aquest estiu

29/04/2016

Durant la Junta Local de Seguretat celebrada avui a l'Ajuntament, la Guàrdia Civil ha ofert al batle tot el seu suport perquè aquest servei s'estableixi en S’Arenal


Delegació del Govern, a través de la Guàrdia Civil, ha mostrat avui la seva total disposició i suport perquè l'Ajuntament de Llucmajor engegui aquest estiu l'oficina del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) en el nucli turístic de S’Arenal.

Durant la Junta Local de Seguretat celebrada aquest matí en l'Ajuntament llucmajorer, el batle Jaume Tomàs ha assenyalat la seva intenció d'engegar aquest estiu un SATE que el Consistori i la Delegació del Govern van signar fa un any, concretament al juny de 2015. Aquest tipus de servei permetria una major presència de la Guàrdia Civil a la zona més turística del municipi i, d'aquesta manera, atendre in situ als turistes que són víctimes de delictes.

Per a això l'Ajuntament ha d'aportar els traductors necessaris, com ocorre en tots els SATE que hi ha operatius a les Illes i que s'estan demostrant com a eines útils i eficaces per millorar l'atenció dels turistes.

D'altra banda, durant la reunió la Guàrdia Civil ha assenyalat un descens de les infraccions penals comeses en el municipi durant el primer quadrimestre de 2016 respecte al mateix període de l'any anterior i, d'acord amb l'Ajuntament, ha destacat la “bona coordinació” existent entre Benemérita i Policia Local. Per millorar aquesta, s'ha acordat que la Comissió de coordinació existent es reuneixi a partir d'ara setmanalment.