La Policia Nacional allibera a una menor a Palma que estava sent explotada sexualment

Imatge de l'operació

02/05/2016

Els detinguts són una parella que obligava a la menor a prostituir-se en un local d'oci


La Policia Nacional ha alliberat a una menor de 17 anys i natural de Guinea Equatorial procedint a la detenció de les seves proxenetas naturals de Guinea Equatorial i Costa d'Ivori acusats de l'explotació en la prostitució de la menor i falsedat documental.

El passat 28 d'abril la Policia Nacional va localitzar en un club de la Platja de Palma a una menor que, al principi, va manifestar ser major d'edat i estar en possessió d'un permís de residència i treball. Les gestions d'indagació practicades pels policies van permetre tenir seriosos dubtes sobre el que manifestava la interpel·lada i poc després van arribar a la convicció que aquesta era menor d'edat, mancava de qualsevol permís de residència i estava sent explotada en la prostitució.

A continuació a la menor se li va aplicar el protocol corresponent i va ser protegida prèvia comunicació a la Fiscalia de Menors. Seguits esbrinaments policials es va procedir a la detenció dels explotadors, parella sentimental que regenten l'establiment on la menor va ser localitzada comprovant-se a més que aquesta estava donada d'alta en la Seguretat Social amb la identitat d'una altra persona que en l'actualitat es troba fora d'Espanya pel que a més van ser acusats de falsificació documental.

La UCRIF, que és el grup especialitzat en la lluita contra la tracta d'éssers humans per a la seva explotació sexual i altres activitats delictives basades en l'explotació de les persones, va posar a disposició judicial als detinguts el cap de setmana passat.