Foment assenyala el seu ferm compromís amb el descompte del 50% en el bitllet aeri als residents no peninsulars

04/05/2016

El Ministeri de Foment desmenteix rotundament la informació publicada per alguns mitjans locals, que assenyalaven que es podria estar contemplant la possibilitat de modificar el règim d'ajudes / Aquest any dedicarà més de 350 milions d'euros per finançar el descompte del 50% al resident


Una de les prioritats del Ministeri de Foment és garantir l'adequada connectivitat dels nostres territoris no peninsulars, pels quals la manera aèria exerceix un paper fonamental i insubstituïble.

Per a això, Foment considera que el descompte del 50% en la tarifa aèria aplicada als residents a les illes en els seus desplaçaments cap a la resta de territori segueix constituint un element clau i així ho ha plasmat en les diferents lleis pressupostàries. Aquest descompte en cap cas es planteja modificar, i ni molt menys limitar, ni ara ni en el futur.

Així, els residents a les nostres regions no peninsulars seguiran gaudint del 50% de bonificació en el transport aeri, com fins ara ho han fet, en adquirir el seu bitllet a través dels canals habituals de venda.

Per això, i en relació amb la informació en premsa publicada per alguns mitjans locals de Balears, en els quals s'assenyala que aquest Ministeri podria estar contemplant la possibilitat de limitar el descompte en les tarifes aèries als residents de les illes, volem desmentir categòricament aquesta informació.

La connectivitat dels ciutadans de Balears, Canàries, Ceuta i Melilla ha estat sempre un dels compromisos del Ministeri de Foment, i aquest compromís no solament es manté, sinó que s'incrementa any rere any ampliant el pressupost que es destina a aquesta subvenció. Aquest any es destinaran més de 350 milions d'euros para per garantir la subvenció del 50% als bitllets aeris.

En aquest sentit, és important assenyalar que el Ministeri de Foment està treballant per millorar el sistema de subvencions al resident no peninsular, mitjançant una clara i rotunda lluita contra el frau, que està permetent reforçar l'eficiència i el bon ús d'aquest tipus d'ajudes.