La Policia Nacional ha desarticulat dos clans que es dedicaven al tràfic d'estupefaents al poblat de Son Banya

Agents durant l'operació antidroga

06/05/2016

A les 09:30 hores de ahir la Policia Nacional va procedir a portar a terme la la fase d'explotació de la denominada 'Operació PORTAZO' desenvolupada dins del marc de recerques policials dutes a terme sobre dos clans dedicats presumptament al tràfic d'estupefaents a l'interior del poblat de Son Banya a través de dos punt de venda molt actius.

Es dóna per desarticulat el denominat Clan del Raúl dedicat completament a la venda de cocaïna, per la qual cosa després de la fase de recerca sobre el mateix es va determinar l'existència d'un punt de venda de cocaïna molt actiu 24 hores del dia, el qual era controlat per un dels membres del clan i un segon punt de venda d'haixix que constituïa el domicili del responsable del clan. Es va poder determinar l'existència de dos magatzems o zulos constituïts en sengles habitatges també del poblat de Son Banya dominats i controlats per 4 membres del grup.

D'altra banda l'operatiu es va centrar en la desarticulació del principal punt de venda d'heroïna del poblat controlat pel clan d'Eduvigis, també molt actiu les 24 hores del dia. Aquest clan se situava en un únic habitatge com a punt de venda i magatzematge de la substància utilitzant a un individu sud-americà com a 'punt' o venedor en una habitació annexa a l'habitatge, sent la mateixa preparada, emmagatzemada i controlada per membres del clan. Són detingudes la principal responsable del grup, la seva filla i un individu de nacionalitat paraguaiana aquest últim en situació irregular i amb expedient d'expulsió.

Durant l'operació s'han detingut un total de 6 persones, sent un d'ells d'origen paraguaià. En els registres practicats s'han intervingut: 50.000 euros en efectiu, 600 gr. de cocaïna, 350 gr. d'haixix, balances de precisió, substància per a tall, quatre vehicles, diversos efectes d'electrònica i telefonia, 10gr., d'heroïna en roca, 25 papelinas.

L'operatiu ha estat portat per la UDYCO (Grup d'Estupefaents), amb el suport d'efectius O.P.R. i Rajos de la B.P.S.C.