Reunió de la Comissió Mixta Foment-Govern de les Illes Balears per al seguiment de les rutes OSP

30/05/2016

Avui 30 de maig ha tingut lloc en el Ministeri de Foment una nova reunió de la Comissió Mixta per al seguiment de les rutes OSP en les Illes Balears. A la reunió ha acudit una delegació del Govern dels Illes Balears encapçalada pel conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat de la consellera de Territori i Mobilitat d'Eivissa, Pepa Marí i Ribas, i de la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord. La delegació de Foment ha estat encapçalada per Carmen Llibreter, secretària general de Transport.

Durant la reunió s'ha revisat la situació de les rutes declarades OSP entre les Illes Balears, i la ruta Menorca- Madrid, constatant la bona marxa de totes elles pel que fa a connectivitat, oferta de seients, passatgers transportats i evolució de preus.

En aquest sentit, destaca el notable increment de passatgers i oferta de seients en el conjunt de rutes interbaleares durant els primers mesos de l'any (d'un 29,5% i 44,2% respectivament), així com la important reducció de preus observada (del 18%). En relació a la ruta Menorca-Madrid, el nombre de passatgers i seients oferts ha augmentat un 8,6 % i 12,4% respectivament, durant els primers mesos de 2016, mentre els preus s'han reduït un 5,2%.

S'ha verificat també el compliment de les condicions establertes a les declaracions d'obligacions de servei públic en totes les rutes.

Ambdues delegacions han intercanviat opinions sobre el projecte d'establiment d'una tarifa plana interbalear, i la secretària general ha transmès als representants del Govern les impressions de la reunió que va mantenir acompanyada pel director general d'Aviació Civil, el passat 19 de maig a Brussel·les, per abordar aquest assumpte amb el director general de Mobilitat i Transport de la Comissió Europea, Henrik Hololei.

Durant la reunió de la Comissió Mixta s'ha acordat treballar conjuntament en l'elaboració dels estudis i anàlisis requerides per la Comissió Europea. En aquest sentit, la Direcció general d'Aviació Civil ja ha remès al Govern una petició d'informació justificativa de la proposta plantejada.


Renovació contracte ruta Menorca-Madrid

Entre altres qüestions destacades, el Ministeri de Foment també ha informat al Govern sobre l'avanç en la renovació del contracte per a la provisió de servei aeris en la ruta Menorca-Madrid a partir del proper 1 d'octubre de 2016, el procés del qual de licitació va ser publicat el passat 18 de maig en el D.O.O.I. Amb aquesta licitació el servei quedarà garantit una vegada més en els mesos de menor demanda (octubre – maig), des del proper 1 d'octubre i fins al 31 de maig de 2018.

Al llarg de la trobada els representants del Govern i del Ministeri han manifestat la seva voluntat de seguir col·laborant per millorar el transport aeri entre les Illes, promovent les aquelles iniciatives que es demostrin beneficioses per als ciutadans.