La Guàrdia Civil localitza a 7 ciutadans estrangers a Santanyí que han entrat de forma il·legal a Espanya

07/06/2016

Van ser interceptats gairebé a mitjanit després que la *Benemérita fos alertada de la presència d'una embarcació a la deriva en la qual presumiblement van arribar a la Illa


La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Local de Santanyí, va localitzar gairebé a mitjanit d'ahir a 7 ciutadans estrangers en la costa del municipi de Santanyí que van entrar de forma il·legal a Espanya, presumiblement a bord d'una pastera. Una vegada finalitzades les diligències pertinents, a primera hora d'aquest matí han estat posats a la disposició del Cos Nacional de Policia.

Una patrulla de la Guàrdia Civil de Santanyí va tenir coneixement ahir sobre les 15 hores de la presència d'una embarcació a la deriva i escorada enfront de la costa del Cap Salines, en el terme municipal de Santanyí, en l'interior del qual es van trobar restes de roba i un bidó buit de combustible. Immediatament, es va desplegar un dispositiu de reconeixement a la zona per mar i terra trobant-se un motor en les roques a escassos metres de l'embarcació.

El dispositiu de la Guàrdia Civil va permetre localitzar en primer lloc a dos dels presumptes integrants de l'embarcació i, poc després, a mitjanit, a altres cinc, tots ells homes i majors d'edat. En el dispositiu, que es manté operatiu per si haguessin arribat més persones de forma irregular, intervenen l'helicòpter i el Servei Marítim de la Benemérita.

Una vegada comprovat el seu estat de salut, els 7 estrangers localitzats, d'origen algerià, han estat posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional, que iniciarà l'expedient de devolució corresponent. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) disponible en la Península.

L'embarcació localitzada tenia uns 5 metres d'eslora, de color gris i comptava amb dos motors, sent la primera d'aquestes característiques que arriba a les costes d'Illes Balears en el que va d'any.


Antecedents similars

En 2015 van arribar a Illes Balears tres embarcacions de similars característiques: una al juliol també en el litoral de Santanyí, on van ser interceptades 13 persones; una altra embarcació va ser trobada a l'agost abandonada en una zona de difícil accés de la costa de Sant Josep (Eivissa); i finalment al novembre va arribar una tercera a Formentera, on la Guàrdia Civil va poder localitzar immediatament a les seves 3 integrants.

L'any anterior, 2014, van arribar a Mallorca dues embarcacions similars, una localitzada a Cabrera al juny i l'altra en Nadal a la mateixa zona de Cala Figuera-Santanyí.