Agents alemanys, francesos i italians patrullaran durant 3 mesos amb la Guàrdia Civil a Mallorca, Eivissa i Formentera

Antich es dirigeix als agents estrangers en la seva presentació

04/07/2016

El secretari general de la Delegació del Govern i el coronel cap de la Benemérita han presentat les patrulles conjuntes d'Atenció Ciutadana orientades al turista estranger / Per tercer estiu consecutiu Illes Balears conta des de l'1 de juliol amb policies foranes, aquest any fins al 30 de setembre


El secretari general de la Delegació del Govern en Illes Balears, Evelio Antich, i el coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, han presentat aquest migdia a la seu de la Delegació les patrulles conjuntes d'Atenció Ciutadana orientades al turista estranger, un acte al que han acudit també els cònsols en l'Arxipèlag dels països d'origen dels agents forans i el vicepresident de la Federació Hotelera de Mallorca.

Des de l'1 de juliol la Benemérita comparteix la seva labor amb agents de la Polizei alemanya, Carabinieri d'Itàlia i Gendarmeria francesa (8 en total) que, per tercer estiu consecutiu, patrullaran per Mallorca, Eivissa i Formentera. Els agents estrangers romandran en Illes Balears fins al 30 de setembre (fins a agost en anys anteriors), igual que els reforços de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que arriben a les Illes dins del Pla Turisme Segur 2016 engegat pel Govern.

Les patrulles mixtes internacionals vénen a reforçar el treball de la Guàrdia Civil amb l'objectiu d'incrementar la seguretat i impulsar la cooperació internacional com a base de la lluita contra una delinqüència global, a més de millorar l'atenció al turista estranger. “Per tercer estiu consecutiu tenim el plaure en aquesta Delegació del Govern de donar la benvinguda a representants de policies estrangeres a aquestes Illes, que volem que siguin vostra casa”, els ha expressat el secretari general.

Antich ha destacat que “és un fet incontestable que vostra presencia ajuda, i molt, al fet que la seguretat dels nostres turistes augmenti i sigui considerada com un valor afegit imprescindible per explicar que milers de turistes repeteixin cada any en els nostres nuclis turístics”.

Durant l'Operació Estiu 2016 els membres de les patrulles mixtes estaran desplegats en Cala Rajada i Sóller, a Mallorca, a Santa Eulària a Eivissa i a la illa de Formentera, punts de referència des d'on podran ser projectats a qualsevol racó de l'Arxipèlag on els seus compatriotes siguin víctimes de delictes violents. Com en anys anteriors, la labor d'aquestes patrulles mixtes internacionals estarà enfocada en la prevenció de la delinqüència i l'atenció al ciutadà. Així, estaran presents en zones de platja i oci, ports esportius i en les oficines SATE de la Guàrdia Civil.


Els reforços creixen un 138% en 4 anys

El secretari general ha recordat que “per al Govern les Illes són una destinació clau com a regió que lidera el turisme a Espanya i, com a tal, la seguretat és de vital importància. Mostra d'això és l'increment del 10% en el nombre de reforços de Guàrdia Civil i Policia Nacional que ens han arribat aquest estiu respecte l'any passat; un increment que aconsegueix el 138% en els últims quatre anys i que, a més, recordem, es queda amb nosaltres més temps que a qualsevol altra regió d'Espanya. També els agents estrangers estaran amb nosaltres durant més temps aquest estiu, fins a setembre. Per tot això, estem d'enhorabona”.

Antich ha finalitzat tendint la mà als agents estrangers: “Sigueu benvinguts, desig que us sentiu com a casa, alguna cosa que no dubto que serà així, i que en properes temporades puguem comptar amb més agents arribats d'aquests i d'altres països origen. Ens teniu a la vostra disposició pel que necessiteu”.

Tant el secretari general com el coronel han agraït públicament la col·laboració i el suport de la Federació Hotelera de Mallorca i la d'Eivissa i Formentera, així com el Consell Insular de Formentera i els ajuntaments de Sóller i Santa Eulària des Riu perquè les patrulles mixtes siguin una realitat de nou en 2016.