Antich: “Hem d'actuar amb absoluta normalitat, no poden aconseguir que modifiquem els nostres hàbits, la nostra llibertat”

Antich, al capdavant del minut de silenci en Delegació

15/07/2016

El minut de silenci celebrat aquest migdia en Delegació ha comptat amb la presència de comandaments de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i representants de la política balear / El secretari general ha recordat que es manté el nivell 4 de seguretat i que es reforçaran els interessos francesos a les Illes


El secretari general de la Delegació del Govern en Illes Balears, Evelio Antich, s'ha unit aquest migdia a el “rebuig, repulsa i consternació per l'horrible atemptat que va tenir lloc anit a Niça”, paraules expressades després del minut de silenci celebrat en la porta de la Delegació del Govern.

El sentit acte, celebrat en totes les dependències oficials de l'Administració General de l'Estat (AGE), ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Xelo Hortes; el vicecónsul francès a Palma de Mallorca, Jaques Maisonneuve; a més dels comandaments de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a les Illes, el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló, i el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; representants de la classe política balear i de les diferents àrees de l'AGE.

Antich ha recordat que “aquest matí hem traslladat les nostres condolences al poble francès a través del cònsol de Palma de Mallorca, Michel Magnier. És evident que estan intentant dinamitar els pilars de la democràcia i de la llibertat. En un dia tan assenyalat com el 14 de juliol aquest atac no és gratuït, però mai aconseguiran doblegar la llibertat i igualtat entre els ciutadans europeus. Esperem que aquestes situacions no es reprodueixin, tot i sabent que és francament difícil”.


Es manté nivell 4 d'Alerta Antiterrorista

El secretari general ha recordat que Espanya es manté en el nivell 4 d'Alerta Antiterrorista que es va establir el 26 de juny de 2015 després dels atemptats a Tunísia, França i Kuwait, i s'ha mantingut inalterable des de llavors. Per tant, “els ports i aeroports de Balears estan reforçats. Així mateix s'ha demanat un reforç extraordinari dels interessos francesos a les Illes… En aquests moments hem d'actuar amb tranquil·litat, la qual cosa no poden aconseguir és que modifiquem els nostres hàbits i que fem coses que no hem fet fins al moment perquè la llibertat és el primer que intenten coaccionar. Per tant, absoluta normalitat”.

Delegació del Govern en Illes Balears se sumeixi al dol general i les banderes de la Delegació del Govern, igual que la resta d'edificis institucionals, onegen a mitja asta des d'aquest matí i durant les properes 48 hores en senyal de duel per les víctimes dels atemptats.

Delegació del Govern en Illes Balears se sumeixi al dol general pel menyspreable atemptat terrorista d'anit a Niça