La Policia Nacional realitza un dispositiu contra la Tracta d'éssers humans i Explotació Sexual a la Platja de Palma

15/07/2016

Durant el mateix van ser identificades un total de 22 dones de procedència nigeriana


En relació a les activitats de recerca sobre la Tracta d'éssers humans i Explotació Sexual (TSHES) i sobre ciutadanes africanes que delinqueixen en la Platja de Palma cometent delictes/mancades de furt i robatoris amb violència sota l'excusa de la prostitució, aquesta matinada (sobre les 01:,30 hores) la Policia Nacional, coordinadoapor la UCRIF i amb la participació de diferents unitats de la B.P.S.C., UIP i Comissaria de Platja de Palma, es va portar a efecte un operatiu policial en el principal nucli turístic de la capital balear.

L'operatiu policial tenia com a finalitat la identificació de dones africanes possibles víctimes de tracta d'éssers humans, l'explotació d'aquestes per organitzacions i grups criminals. Es dóna tant mitjançant l'exercici de la prostitució coercitiva com amb la comissió de delictes contra el patrimoni (furts i robatoris amb violència) sobre turistes estrangers generalment amb un grau alt d'intoxicació etílica (molt abundants) i que desconeixen o no recorden amb posterioritat qualsevol dada identificativa o testimonial sobre el que els ha ocorregut.

Durant el mateix van ser identificades un total de 22 dones de procedència nigeriana, una gran part d'elles amb permisos de residència com a familiars de ciutadans comunitaris.

La Policia Nacional treballa amb la hipòtesi que algunes d'aquestes dones són víctimes d'aquesta tracta mentre unes altres es dediquen a controlar a aquestes i a la comissió d'altres delictes ja descrits. Les víctimes de TSHES no volen ni solen col·laborar en tenir fundats temors de convertir-se en víctimes majors.

Cada any es desarticulen grups organitzats diferents, que després de la consegüent recerca acaba en ocasions amb l'ingrés a la presó dels seus principals dirigents.