La Guàrdia Civil deté a una banda dedicada al robatori amb violència en intimidació a Punta Balena (Magaluf)

04/08/2016

S'han esclarit més de 26 robatoris a turistes a la zona d'oci nocturn / Es feien passar per venedors ambulants per cometre els robatoris


La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció d'una banda de senegalesos com a presumpta autora de més de 26 robatoris amb violència i intimidació comesos sobre turistes anglesos i nòrdics en Punta Balena, Magaluf.

Arran de detectar-se el passat mes de maig un repunt en les denúncies per robatoris amb violència a la zona turística, l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Calvià va iniciar una recerca encaminada a l'esclariment dels il·lícits i detenció dels autors.

Durant la recerca es va comprovar que un factor comú en totes elles era que els autors dels robatoris es feien passar per venedors ambulants. Amb aquesta excusa, s'apropaven als turistes i amb gran violència i intimidació, i fins i tot exhibint armes blanca en alguns dels casos, els agredien i els sostreien els objectes de valor que portaven. En ocasions les mates van haver de ser ateses en hospitals a causa de les lesions provocades per aquestes persones.

De moment s'han detingut a 4 persones considerades els més violents de la banda, als quals se'ls imputen 26 delictes de robatori amb violència, pertinença a grup criminal i tràfic de drogues.

L'operació continua oberta no descartant-se més detencions al llarg de la setmana.