La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a Sagunt i Mallorca

10/08/2016

Utilitzava camions de transport que arribaven en ferri a l'Illa i camuflaven la cocaïna amb la mercaderia / S'han confiscat 4 quilos de cocaïna, 100 dosi d'heroïna, 2 quilos i mitjà de marihuana, dues armes de foc, 50.000 euros en efectiu, 4 vehicles i nombrosa documentació i útils per a la manipulació de la droga


Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Sagunt i Mallorca una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, principalment de cocaïna, que, pel que sembla la introduïa a la Illa ben camuflada amb la mercaderia de camions de transport que arribaven en ferri o bé a través de 'correus' a sou per l'organització.

Han estat detingudes a Sagunt i Mallorca 20 persones, d'entre 22 i 63 anys, d'origen espanyol, colombià, xinès, rus i argentí i s'han realitzat 15 registres domiciliaris, vuit a la província de València i Castelló i set a Mallorca. En aquests es han intervingut una mica més de 4 quilos de, pel que sembla, cocaïna, 100 dosi de, pel que sembla, heroïna, 2 quilos i mitjà de, pel que sembla, marihuana, dues armes de foc, uns 50.000 euros en efectiu, quatre cotxes i nombrosa documentació i útils per a la manipulació de la droga.

Les recerques es van iniciar a mitjan gener en tenir coneixement els policies de la possible existència d'un punt de venda de substància estupefaent en un bar de Sagunt. Els agents van esbrinar que l'amo del bar i un familiar seu serien els encarregats de subministrar substancies estupefaents a consumidors, així com que formaven part d'una organització que també estava assentada a Mallorca.

Els policies van esbrinar que l'organització estava liderada per una família que vivia de manera intermitent entre Sagunt i Mallorca, així com que tant els proveïdors de les substàncies com els encarregats de la logística per als enviaments de la mateixes a la illa estaven a València i una vegada a Mallorca era rebuda per altres membres del grup que eren els encarregats de distribuir-la i d'enviar els beneficis a València.


Enviament de la cocaïna

Els agents van esbrinar que per enviar la cocaïna utilitzaven camions de transport que arribaven en ferri a la illa i la camuflaven amb la mercaderia, o usaven 'correus' que, a sou de l'organització, eren els encarregats de recollir paquets enviats mitjançant empreses de transport. Un dels enviaments va ser interceptat pels agents que van localitzar més d'un quilogram de, pel que sembla, cocaïna.

En el transcurs de les recerques, els agents van esbrinar la identitat de les persones que s'encarregaven a Mallorca de rebre, custodiar i distribuir la droga, així com un dels domicilis en els quals l'ocultaven.

La recerca, dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Sagunt, ha estat desenvolupada per agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Prefectura Superior de València i Mallorca i de la Comissaria de Sagunt, en col·laboració amb GOES, UPR i Guies Canins de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana de València.

Els detinguts, 13 amb antecedents policials, van passar a disposició judicial que va decretar l'ingrés a la presó de 17 d'ells.