La Guàrdia Civil deté a una parella responsable de més de 70 robatoris en hotels de Santa Ponça i cases de diferents municipis de Mallorca

19/09/2016

La Guàrdia Civil ha detingut a un home i una dona de nacionalitat espanyola com a presumptes autors de delictes continuats contra el patrimoni (robatori amb força en interior d'hotels i cases habitades), usurpació de funcions públiques i trencament de condemna.

La Guàrdia Civil de Calviá va iniciar una recerca en conèixer de la interposició de diverses denúncies per delictes de robatori amb força a diversos hotels de la localitat de Santa Ponça. Els detinguts accedien als complexos hotelers i una vegada dins saltaven a les terrasses de les habitacions i després de forçar la porta de la balconada accedien a l'interior de les habitacions sostraient tots els objectes de valor que es trobaven a l'interior.

Durant la recerca es va comprovar que a més es dedicaven a la comissió de robatoris en cases habitades, en les quals forçaven els accessos mitjançant l'ús de palanques o similars per accedir a l'interior. Al moment de la detenció a l'home se li va intervenir una placa insígnia i un carnet professional pertanyent a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, substracció que havia estat denunciada per un agent.


Recuperats gran quantitat d'objectes

Després de la pràctica d'un registre domiciliari en la localitat de Palma s'han recuperat una gran quantitat d'objectes, entre els quals es troben terminals mòbils d'última generació, ordinadors, tablets, rellotges i múltiples d'efectes de joieria, tot això valorat en més de 20.000 euros. Posteriorment es va comprovar que els objectes intervinguts procedirien de diversos robatoris en hotels de la localitat de Santa Ponça i domicilis particulars de les localitats d'Andratx i Pollença.

Amb aquestes detencions es donen per esclarits, fins al moment, 50 robatoris en interior d'habitació d'hotel (hotels de la localitat de Santa Ponça i Pollença-Alcúdia) i 20 robatoris en domicilis en les localitats de Pollença, Andratx, Santa Maria del Camí i Costa D’a Blanes, així com diversos delictes de furt en altres zones de la Illa.

Una vegada posat a disposició judicial, l'autoritat judicial va decretar l'ingrés a la presó d'un dels detinguts.