Antich: “En la violència de gènere falla des de la base, des de l'educació cap a les persones que són capaces de dur a terme fets execrables”

Antich, amb Huertas i la resta d'autoritats i funcionaris

19/09/2016

El secretari general de la Delegació del Govern, *Evelio Antich, ha encapçalat el minut de silenci en rebuig a la mort per violència de gènere ocorreguda el dissabte a Eivissa


El secretari general de la Delegació del Govern en Illes Balears, Evelio Antich, ha encapçalat aquest migdia el minut de silenci de condemna i rebuig a la mort per violència de gènere ocorreguda el dissabte a Eivissa Vila, al que han acudit, entre uns altres, la presidenta del Parlament balear, Xelo Huertas; l'ex delegada del Govern i actual diputada nacional Teresa Palmer; representants de diversos partits polítics i els comandaments de Guàrdia Civil i Policia Nacional, amb el coronel Barceló i el cap superior Jarabo al capdavant.

“Volem mostrar de nou nostra repulsa i consternació per la mort d'una dona dissabte passat a Eivissa a les mans de ex parella, i mostrar el nostre suport, condol i solidaritat amb la família”, ha condemnat Antich. El secretari general ha insistit que “qualsevol dona que se senti amenaçada o qualsevol familiar que sàpiga d'aquesta amenaça engegui tots els mecanismes que l'Estat i l'Administració posseeixen, cridant al 016 perquè ningú quedi impune davant un fet execrable. Si una mort d'aquest tipus és tremenda, aquest any ja portem 5, òbviament una mala dada, per la qual cosa crec que entre tots hem de prendre mesures que van des de l'educació fins a mesures policials perquè aquests fets no es tornin a produir. Això és el que avui volem fer extensible a la societat”.

“Qualsevol víctima és un símptoma que alguna cosa falla, en el cas de violència de gènere falla des de la base, des de l'educació cap a les persones que són capaces de dur a terme fets tan tremends”, ha afegit Antich.

Amb la del dissabte ja són cinc les morts per violència de gènere en Illes Balears en 2016, després de les de gener en (Calvià), març a Son Cervera, maig a Pollença i juny a Alcúdia, la víctima del qual moria l'agost passat després de no poder superar les ferides sofertes en l'agressió. L'any passat va caldre lamentar una morta pel mateix motiu en l'Arxipèlag, mentre que en 2014 van ser tres les víctimes de Viogen a les Illes.

El secretari general de la Delegació del Govern condemna l'última mort per violència de gènere ocorreguda a Eivissa