La Policia Nacional desarticula a Eivissa un grup criminal per nombrosos furts al descuit, robatoris amb força i robatoris amb violència

22/09/2016

Després de les recerques i posterior detenció d'un ciutadà d'origen magrebí pel furt a una dona brasilera d'efectes valorats en més de 200.000€ en el mes d'agost a Eivissa, la Policia Nacional ha pogut desarticular un grup criminal molt actiu que actuava a la Illa.

Les sospites de la Policia Nacional que l'home detingut a l'agost pel furt de 200.00€ pogués ser membre d'un grup organitzat, cometent furts i robatoris a la Illa, van fer continuar amb les recerques, en les quals es va comptar amb la col·laboració de la Guàrdia Civil, que van donar el seu fruit en localitzar a Sant Antoni de Portmany a 3 individus: un francès de 27 anys d'edat, i dues d'origen magrebí de 27 i 35 anys d'edat, ara detinguts.

Els encartados van llogar un vehicle que aprofitaven en els seus desplaçaments per cometre els actes delictius per diversos municipis de la Illa, emprant documentació falsa. Malgrat les múltiples identitats que han adoptat mitjançant la utilització de diversa documentació de diferents països europeus, els ara detinguts han estat reconeguts pels seus mates.

Com a fruit del registre de l'allotjament, en el qual es trobaven vivint en els últims dies, s'han recuperat multitud d'efectes entre uns altres: joies, telèfons, diners, ordinadors i altres objectes electrònics, rellotges, bosses, ulleres de sol i un llarg etcètera, que els relacionen amb almenys un robatori amb violència, un robatori amb força i diversos furts, no descartant-se que se'ls puguin inculpar en més delictes conforme avancin les recerques.

Amb aquestes detencions es vaig poder considerar desarticulat un grup criminal molt actiu a la Illa, especialitzats en les substraccions al descuit i als robatoris, en els quals arribaven a l'ús de la violència en alguns casos.