La Guàrdia Civil intercepta a 9 ciutadans estrangers a Llucmajor que han entrat de forma il·legal a Espanya

23/09/2016

Van ser localitzats a primera hora del matí mentre passejaven per la zona de Cala Pi / Poc abans del migdia, ha estat localitzada l'embarcació en la qual presumiblement han arribat a l'Illa


La Guàrdia Civil ha interceptat aquest matí a 9 ciutadans estrangers en la costa del municipi de Llucmajor que anaven indocumentats i que han entrat de forma il·legal a Espanya, presumiblement a bord d'una pastera. Posteriorment, abans del migdia ha estat localitzada en els voltants de Cala Pi l'embarcació en la qual han arribat a la Illa. Una vegada finalitzades les diligències pertinents, han estat posats a la disposició del Cos Nacional de Policia.

Sobre les 9:45 hores d'aquest matí una patrulla de la Guàrdia Civil de Llucmajor ha interceptat a 7 persones freturoses de documentació passejant pel litoral de Llucmajor, després de ser albirades per una patrulla de la Policia Local del municipi. Immediatament, la Benemérita ha desplegat un dispositiu de reconeixement a la zona per mar i terra localitzant-se dos individus més amb les mateixes característiques, així com una embarcació amarrada a unes roques en un petit accés al mar a la zona de Cala Pi. Tots ells portaven motxilles amb roba mullada en el seu interior i indicis d'haver arribat a la Illa de forma irregular.

Una vegada comprovat el seu estat de salut, els 9 estrangers localitzats, d'origen algerià, han estat posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional, que iniciarà l'expedient de devolució corresponent. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) disponible en la Península.

L'embarcació localitzada té uns 4,5 metres d'eslora, és de fibra, de color blanc i comptava amb un motor. Es tracta de la segona d'aquestes característiques que arriba a les costes d'Illes Balears en el que va d'any, després de l'apareguda en la costa de Santanyí el passat mes de juny.

En 2015 van arribar a Illes Balears tres embarcacions de similars característiques: una al juliol en el litoral de Santanyí, una altra a l'agost abandonada en una zona de la costa de Sant Josep (Eivissa); i finalment al novembre va arribar una tercera a Formentera. L'any anterior, 2014, van arribar a Mallorca dues embarcacions similars, una localitzada a Cabrera al juny i l'altra en Nadal a la mateixa zona de Cala Figuera-Santanyí.