La Guàrdia Civil intercepta a 10 ciutadans estrangers a Santanyí que han entrat de forma il·legal a Espanya

27/09/2016

Els primers 5 van ser localitzats a primera hora del matí mentre passejaven pel litoral del municipi mallorquí / Posteriorment es van interceptar la resta de ciutadans i l'embarcació en la qual presumiblement han arribat a la Illa


La Guàrdia Civil ha interceptat aquest matí a 10 ciutadans estrangers en la costa del municipi de Santanyí que han entrat de forma il·legal a Espanya, presumiblement a bord d'una pastera. Posteriorment, després de l'engegada del dispositiu corresponent ha estat localitzada en Cala Figuereta l'embarcació en la qual han arribat a la Illa. Una vegada finalitzades les diligències pertinents, seran posats a la disposició del Cos Nacional de Policia.

Sobre les 7:00 hores d'aquest matí una patrulla de la Guàrdia Civil de Santanyí interceptava a cinc homes, que passejaven per una carretera propera a la costa, sense documentació i amb roba mullada. Immediatament la Benemérita va engegar l'habitual dispositiu aeri i marítim localitzant altres quatre persones d'idèntiques característiques, així com l'embarcació tipus pastera en Cala Figuereta. Passades unes hores, es va trobar a un dècim estranger per la mateixa zona. El dispositiu es manté actiu.

Després de comprovar el seu estat de salut, els 10 estrangers, d'origen algerià, passaran a la disposició de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional, que iniciarà l'expedient de devolució. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

La barca localitzada té 5 metres d'eslora, és de fibra i portava un motor Es tracta de la tercera d'aquestes característiques que arriba a Illes Balears aquest any, després de l'apareguda a Santanyí (juny) i la del passat divendres en Cala Pi.

En 2015 van arribar a Illes Balears tres embarcacions de similars característiques: una al juliol en el litoral de Santanyí, una altra a l'agost abandonada en una zona de la costa de Sant Josep (Eivissa); i finalment al novembre va arribar una tercera a Formentera. En 2014 van arribar a Mallorca dues embarcacions similars, una localitzada a Cabrera al juny i l'altra en Nadal a la mateixa zona de Cala Figuera-Santanyí.

La Guardia Civil intercepta a 9 ciudadanos extranjeros en Llucmajor que han entrado de forma ilegal en España