La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització dedicada al tràfic de drogues i l'explotació sexual a Alcúdia

Guàrdies civils portant-se a un dels detinguts

27/10/2016

Detingudes 7 persones per suposats delictes de tràfic de drogues, organització criminal, blanqueig de capitals i explotació sexual / Confiscat mig quilo de cocaïna de gran puresa, 13 kgr. d'haixix, 3,3 kgr. de substància de tall, 40.000 € en metàl·lic, 4 vehicles i una motocicleta


La Guàrdia Civil en el marc de la 'Operació REKO' ha desarticulat una organització criminal composta per ciutadans estrangers de diverses nacionalitats dedicats al tràfic de drogues i la prostitució que operaven en la localitat d'Alcúdia.

La recerca es va iniciar a principis d'estiu passat, quan agents de la Guàrdia Civil del Port de Pollença van tenir coneixement d'un possible local d'alternació que alhora era usat com a ‘punt de venda’ de drogues a Alcúdia.

L'explotació de l'operació es va dur a terme tant a Alcúdia poblo com en el Port d'Alcúdia, on es van dur a terme 5 registres. El resultat de la mateixa ha estat la detenció de 7 persones, la confiscació de 500 grams cocaïna, 13 quilos d'haixix, 3,3 quilos de substància de tall, 40.000 € la majoria en bitllets petits, 4 turismes un d'ells d'alta gamma i una motocicleta.


Explotació sexual

Un dels domicilis era utilitzat pel grup criminal com a local d'alternació, un pis d'una finca de veïns que estava perfectament condicionat per usar-ho com a local de cites. En el seu interior els guàrdies civils van trobar a un dels detinguts i 5 dones que exercien la prostitució en el citat habitatge, van ser detingudes dos elles al costat de l'home acusades de ser presumptes autores d'un delicte contra la salut pública, ja que facilitaven als clients del prostíbul substancies estupefaents, principalment cocaïna i haixix.

Un altre dels domicilis era un ‘pis franc’ pertanyent a un complex d'habitatges turístics, era usat pels membres de l'organització com a laboratori d'adulteració i confecció de dosi de la droga, allí es van trobar a més de gairebé la totalitat de la droga confiscada, diferents artilugios per a això, com van ser balances de precisió, empaquetadoras, premses, picadoras i mescladores.

El grup criminal desmantellat, s'havia fet amb el monopoli de la distribució de cocaïna a la zona nord de Mallorca, a causa de la ‘caiguda’ dels diferents clans de la droga, fruit de les operacions policials dutes a terme per la Guàrdia Civil en els últims mesos.

Si bé s'han desactivat diversos punts de venda de droga molt actius en la localitat d'Alcúdia, l'operació continua oberta, per la sospita dels investigadors d'existir més implicats en el mateix pendent de detenció.