La Guàrdia Civil desplegarà més d'un centenar d'agents per garantir l'ordre públic i la seguretat durant el Dijous Bo

Antich i Moreno, al capdavant de la Junta de Seguretat

11/11/2016

El secretari general de la Delegació del Govern, Evelio Antich, ha copresidit amb el batle Virgili Moreno la Junta Local de Seguretat del municipi


El secretari general de la Delegació del Govern en Illes Balears, Evelio Antich, ha copresidit aquest matí la Junta Local de Seguretat d'Inca al costat del batle Virgili Moreno, en una reunió celebrada a la Sala de plens de l'Ajuntament en la qual també han participat el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló, regidors i membres de la Policia Local.

La segona Junta Local de Seguretat d'Inca d'aquest any s'ha centrat en el preparatiu policial de cara al Dijous Bo que se celebrarà la setmana que ve. La Guàrdia Civil ha donat a conèixer les línies bàsiques del desplegament que durà a terme en coordinació amb la Policia Local. El dispositiu per part de la Benemérita s'iniciarà el Dimecres Bo (16 de novembre) a les 20 hores i finalitzarà el divendres 18 de novembre a les 6:00 am, participant del mateix més d'un centenar de guàrdies civils tant de la Companyia d'Inca com d'unitats d'altres llocs beneméritos.

El batle i el secretari general de la Delegació han destacat la “excel·lent coordinació” existent entre tots dos cossos de seguretat i el “bon funcionament” de la Comissió de coordinació creada el passat mes de maig i que ja s'ha reunit en 7 ocasions per traçar la col·laboració entre Policia Local d'Inca i Guàrdia Civil. En paraules d'Antich, “la Junta de Seguretat d'Inca és un exemple del que haurien de ser la resta de juntes de les Illes perquè compleix estrictament la normativa i perquè ja ha creat el Comitè de coordinació, que és on els comandaments duen a terme el seu treball de prevenció i preparació que posteriorment dóna els seus fruits”.


Venda d'alcohol a menors

El Dijous Bou és una de les cites on s'impliquen més agents de la Guàrdia Civil lloc que es preveu una gran afluència de gent que, normalment, ronda les 200.000 persones, la qual cosa comporta una sèrie de mesures policials especials per mantenir l'ordre. Aquest 2016 la Benemérita incidirà en el control sobre els habituals carteristes, furts i, especialment, sobre la venda de begudes alcohòliques a menors, tant per part d'adults com en tendes.

La Policia Local, si escau, s'encarregarà del control del tràfic creant dues àrees d'aparcament amb unes 800 places disponibles. A més, col·laborarà amb la Guàrdia Civil en el manteniment de l'ordre públic, prestant especial atenció a el ‘botelló’ juvenil.