Maria Salom: “És un orgull treballar para i pels interessos dels ciutadans d'aquestes Illes”

Salom, durant la seva intervenció

21/11/2016

La nova delegada del Govern en Illes Balears ha pres possessió avui en un acte presidit per la vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría / L'acte, celebrat a la seu central de l'Administració General de l'Estat, ha comptat amb la presència de la presidenta del *Govern i de les principals autoritats polítiques i civils de les Illes


Maria Salom Coll ha pres possessió aquesta tarda com a delegada del Govern en Illes Balears en un concorregut acte celebrat a la seu central de l'Administració General de l'Estat (AGE) a Palma de Mallorca, que ha presidit la vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría.

Al costat de Salom i Sáenz de Santamaría, la Delegació ha congregat a la plana major de la política balear encapçalada per la presidenta del Govern Francina Armengol; la presidenta del Parlament, Xelo Hortes; els principals líders polítics i gran part de les autoritats policials, civils i militars de les Illes. Acompanyant a la vicepresidenta del Govern i a la nova delegada també han acudit a l'acte el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, i el secretari d'Estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez.

Salom ha jurat el seu càrrec de delegada del Govern i, a continuació, ha intervingut davant els presents donant en primer lloc les gràcies a tots els presents per acompanyar-la en “un dia tan important com aquest. Voldria destacar l'orgull que suposa per a mi representar al Govern, a l'Estat… en definitiva, al meu país, en aquesta la meva Comunitat Autònoma”.


Agraïda al Govern de Rajoy i al PP

La nova delegada del Govern ha agraït també “al Govern del senyor Rajoy i al meu partit que hagin dipositat la seva confiança en mi per treballar para i pels ciutadans d'aquestes Illes” i, de forma molt especial, “a la vicepresidenta del Govern que avui està aquí amb nosaltres, amb la qual he tingut la satisfacció de treballar al Congrés dels Diputats i la que sempre ha estat al meu costat en els meus diferents desafiaments polítics”.

Salom ha lloat el treball exercit pels seus predecessors, Teresa Palmer i en els últims mesos Evelio Antich, alhora que espera recuperar “la normalitat després d'una temporada massa deixa anar d'incertesa en les institucions”. També ha agraït “el treball incansable dels funcionaris de l'Administració General de l'Estat que presten una labor silenciosa però fonamental per a la nostra societat”.

La nova delegada del Govern en Illes Balears ha recordat que la prioritat del Govern ¨”es manté inalterable, ja que el nostre objectiu irrenunciable és aconseguir mantenir i afermar la recuperació econòmica perquè aquesta arribi a totes les llars. Per a això dedicaré tot el meu esforç personal des d'aquesta Delegació, amb humilitat i lliurament, la mateixa que he posat sempre en tota la meva trajectòria pública”. Entre els seus reptes està aconseguir que Balears “segueixi gaudint d'un nivell de seguretat de primer ordre. No només treballaré per no rebaixar ni un punt el nivell de seguretat aconseguit, sinó que el meu propòsit és millorar-ho en tot el que es pugui”, ha afirmat.

Salom ha tingut unes paraules de record per a la família i amics de l'última víctima de violència de gènere que va tenir lloc la setmana passada a Palma. “Sens dubte, estem davant una xacra en la lluita de la qual ha d'implicar-se tota la societat sent, el pacte d'Estat que s'ha plantejat al Congrés dels Diputats, el primer pas per a la seva eradicació”.


La mà tendida

En la seva intervenció la delegada ha tendit la mà a la resta d'administracions de Balears “amb l'objectiu comú de defensar de forma coordinada un nou model de finançament autonòmic que el Govern d'Espanya té present i ja està treballant en això. Per defensar els interessos generals, els interessos de les nostres Illes, el Govern i les actuals institucions autonòmiques i locals comptaran amb tot el meu respatller, sempre en benefici i atenent a la solidaritat que ha caracteritzat sempre a tots els espanyols”.

La delegada ha conclòs amb unes paraules en mallorquí assenyalant que apostarà pel diàleg i l'enteniment i que les portes de la Delegació “estaran sempre obertes per a tots els mallorquins, menorquins, eivissencos i formentereses. Hem de recuperar la confiança de la nostra societat després d'un temps tan convuls i difícil”.

Salom s'ha acomiadat agraint a la seva família tot el seu suport durant la seva trajectòria i destacant la seva “plena confiança al meu país, Espanya, al meu Govern, i en la meva Comunitat Autònoma, una regió emprenedora, acollidora i solidària. Em comprometo a dedicar tot el meu esforç per aconseguir que aquest Govern segueixi creant riquesa i esperança entre tots els espanyols”.