Salom: “La nostra ‘gent gran’ ha de sentir-se protegida davant els imprevists en els quals es veu involucrada”

Salom i la consellera en l'obertura del taller

30/11/2016

La delegada del Govern ha inaugurat el Taller de Demències organitzat per la Guàrdia Civil i la Conselleria de Salut


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha inaugurat aquest matí el Taller de Demències organitzat conjuntament per la Guàrdia Civil i la Conselleria de Salut del Govern balear, que s'ha celebrat en la Comandància de Balears i està dirigit als propis agents de la Benemérita amb l'objectiu d'identificar els patrons de conducta observables en malalties mentals, de manera que constitueixin una eina per als dispositius de cerca de persones desaparegudes d'alt risc.

La delegada del Govern ha destacat davant els presents la importància de “les conseqüències de les malalties mentals, aquelles que associem a les persones majors perquè són les que més les pateixen i que, en moltes ocasions, provoquen accidents o pèrdues d'orientació que porten amb si la intervenció de la Guàrdia Civil”.

En aquest sentit, Salom ha posat èmfasi en la cura de “la nostra gent gran, una de les parts de la societat més sensible i procliu a les malalties cognitives. Necessiten de la nostra cura, del nostre afecte, i sentir-se protegides davant els imprevists en els quals es veuen involucrats, la majoria de vegades de forma inconscient”. És aquí on la Guàrdia Civil engega totes les unitats i mitjans al seu abast “per rastrejar per terra, mar i aire les nostres Illes, els nostres camps, muntanyes i costes a la recerca d'aquells que, indefensos, no poden tornar a les seves cases”.

La delegada ha desitjat que “aquesta jornada serveixi d'informació, de conscienciació per tots i millori els procediments” que duu a terme la Guàrdia Civil quan una persona d'avançada edat, amb problemes de demència “es perd i manté en suspens a familiars, amics i veïns”. Finalment, Salom ha destacat la col·laboració entre diferents administracions (Govern, Govern i Guàrdia Civil) per treballar conjuntament en benefici dels ciutadans de Balears i, en aquest cas, de les persones majors que es perden.