La Guàrdia Civil ha detingut a dos homes per cometre almenys 50 robatoris en habitatges a l'illa de Mallorca

22/12/2016

'L'Operació NEBAR' desarticula una banda molt activa que va cometre nombrosos robatoris en habitatges de tota l'Illa / Els detinguts tenien preparada la seva particular ‘campanya de Nadal’ amb l'assalt a diversos habitatges prevists per a aquestes dates


La Guàrdia Civil en el marc de la denominada 'Operació NEBAR' ha detingut a dos homes, algerians, pertanyents a una organització criminal acusats de ser presumptes autors d'almenys 50 robatoris amb força en habitatges de diferents localitats de Mallorca.

Els detinguts que compten amb un gran historial de delictes contra el patrimoni, formaven el ‘cap’ de l'organització que es dedicava a desvalisar habitatges habitats, vigilaven als seus habitants i actuaven quan aquests abandonaven els seus domicilis. Les cases en les quals obstaculitzen mitjançant forzamiento de portes o finestres, estaven situades en zona costa o residencial, unifamiliars en la seva majoria ocupades per ciutadans estrangers d'alt poder adquisitiu.

Al moment de la detenció a tots dos se'ls va intervenir gran quantitat de joies, aparells electrònics, peces de vestir i complements de marques de gran valor, així com informació per realitzar la seva particular ‘campanya de Nadal’ amb diverses cases que tenien previst assaltar, en tenir coneixement els investigadors d'aquest extrem es van precipitar les detencions.

Al moment de la seva posada a disposició Judicial, l'Autoritat va decretar ingrés a la presó sense fiança dels dos detinguts. L'operació continua oberta fins a culminar la detenció dels altres membres de l'organització.