La delegada del Govern recolza al sector turístic de Balears a FITUR 2017

Salom, al costat del ministre Zoido i Barceló durant la reunió

19/01/2017

Maria Salom ha propiciat avui la reunió entre el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, el conseller de Turisme del Govern, Biel Barceló, i la FEHM al stand balear


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha assistit ahir i avui a la fira turística FITUR 2017 amb l'objectiu de recolzar al principal sector turístic de la Comunitat Autònoma balear. Salom ha aprofitat la seva visita per propiciar una trobada entre el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, el conseller de Turisme del Govern, Biel Barceló, i la Federació Hotelera de Mallorca, encapçalada per la seva presidenta Inmaculada de Benito.

La delegada del Govern, en la seva clara aposta pel binomi turisme-seguretat, ha facilitat que el sector turístic pugui exposar directament al màxim responsable de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat les necessitats d'Illes Balears per mantenir la seguretat “com un dels pilars sobre els quals se sustenta el nostre èxit com a destinació turística”.

Augmentar les plantilles fixes de Policia Nacional i Guàrdia Civil, potenciar els reforços estivals (més efectius i durant més temps) i les Patrulles Mixtes Internacionals, a més de tenir en compte plusos d'insularitat per evitar la rotació dels agents destinats a les Illes (sobretot davant el complicat accés a l'habitatge) són alguns dels temes que s'han posat sobre la taula i en els Salom està incidint des del seu nomenament al capdavant de la Delegació del Govern. “La seguretat ha estat i és clau per a la nostra destinació i hem de potenciar-la tot el que sigui possible”, ha assenyalat.


Presentació Palau de Congressos de Palma

Després de la reunió, la delegada del Govern ha assistit a la presentació en el mateix stand balear del Palau de Congressos de Palma de Mallorca, una infraestructura “que ha d'ajudar a la desestacionalización que a poc a poc anem aconseguint i que, a més, pot impulsar la recuperació del mercat nacional que vam perdre durant la crisi”.

Aprofitant la seva presència a Madrid amb motiu de FITUR, Maria Salom ha assistit aquest matí al desdejuni informatiu del Fòrum Espanya Internacional en el qual ha intervingut el ministre d'Afers exteriors i Cooperació, Alfonso Dastis, presentat per la vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría.