La delegada del Govern desitja “sort” al comissari Mariscal de Gante per “mantenir ben alt el llistó” com a nou cap de la Policia Nacional d'Eivissa

Salom, tancant l'acte en la Comissaria d'Eivissa

25/01/2017

Maria Salom ha presidit avui al costat del cap superior de Policia en Illes Balears, Antonio Jarabo, la presa de possessió del nou comandament policial de la pitusa major


La delegada del Govern, Maria Salom, ha presidit aquest migdia al costat del cap superior de la Policia Nacional a les Illes, Antonio Jarabo, la presa de possessió del nou comissari d'Eivissa, José Manuel Mariscal de Gante, en un acte celebrat en la Comissaria de Vila al que han acudit les principals autoritats de la capital pitiusa encapçalades pel president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres.

En la seva primera visita a Eivissa com a delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom ha donat la benvinguda al nou comissari cap al que ha desitjat “tota la sort del món en aquesta nova etapa que acaba d'iniciar”. La delegada és conscient que Mariscal de Gante “recull un llistó ben l'alt, el que li deixa no només el comissari Garau, que ha estat al capdavant d'aquesta Comissaria durant l'últim any, sinó també el comissari Santafé, qui va ocupar el mateix càrrec entre 2014 i 2016”.

Salom ha recordat que el comissari passa a ocupar un lloc de “enorme responsabilitat” a l'ésser, l'illa d'Eivissa, un dels punts clau del turisme balear i un dels llocs més coneguts i mediàtics a nivell mundial. Malgrat el nou rècord d'arribada de turistes, l'any passat “els delictes i faltes en l'àmbit de la Policia Nacional aquí a Eivissa es van reduir 1% i es van dur a terme operacions d'enorme envergadura com el desallotjament dels històrics habitatges del barri de Sa Penya, un dels focus del tràfic de drogues de Vila”, ha recordat la delegada.


Els reforços, una prioritat

La responsable de l'Executiu central a les Illes està coneixent “de primera mà els problemes que afecten a Balears, i en aquest cas a la capital eivissenca, en matèria de seguretat”. Així, els reforços estivals, la reposició de les places catalogades o la falta d'habitatge “són temes que estan sobre la taula i que ja he traslladat personalment al ministre de l'Interior”.

Maria Salom s'ha dirigit al nou comissari assegurant estar “convençuda que tu bon fer redundarà en benefici de tots els eivissencos, en particular, i de tots els ciutadans de Balears, en general. Per a això comptaràs amb tot el suport que necessitis per part de la Delegació del Govern”.

La delegada ha finalitzat la seva intervenció afegint que “tots els que ens visiten saben i han de saber que la seguretat és un element fonamental per al Govern d'Espanya, i que ens preocupa. I, per tant, hem de seguir insistint a garantir aquest plus que gaudim com a destinació”.


Visita al Consell Insular d’Eivissa

La delegada del Govern ha aprofitat el seu primer desplaçament a les Pitiüses per visitar al president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres, amb el qual ha despatxat per espai de mitja hora. Salom ha ofert al president insular total col·laboració en aquells aspectes que afectin a ambdues administracions en benefici dels ciutadans d'Eivissa.

A primera hora del matí, la delegada també ha visitat breument les instal·lacions de l'Adreça Insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera, en companyia del director insular, Roger Sales, i del secretari general de la Delegació del Govern, Evelio Antich.