La delegada del Govern manté un ‘breafing’ de seguretat a Maó i es reuneix amb autoritats insulars i batles

Salom i els comandaments policials en la Direcció Insular a Maó

31/01/2017

Maria Salom ha visitat les dependències de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a la capital menorquina i ha mantingut una primera trobada amb el director insular i els comandaments policials / Posteriorment, ha mantingut sengles reunions amb les autoritats insulars i alcaldes en el Consell de Menorca


Maria Salom es desplaçat avui per primera vegada a Menorca com a delegada del Govern on ha mantingut una reunió de seguretat amb el director insular, Javier López-Cerón, i els comandaments policials per conèixer de primera mà la situació que viu l'Illa. Prèviament, la delegada ha pogut visitar el Lloc de la Guàrdia Civil i la Comissaria de la Policia Nacional a Maó.

Posteriorment s'ha desplaçat fins al Consell de Menorca on ha mantingut sengles trobades amb la vicepresidenta insular, Susana Mora (qui prendrà en breu el relleu de la presidenta Maite Salord), i amb els batles menorquins. Encara que Menorca pateix un nombre de delictes notablement inferior a la resta de l'Arxipèlag, Salom ha assegurat durant la trobada que també ha traslladat al Ministeri de l'Interior la necessitat que té l'Illa de completar els catàlegs de les Forces i Cossos de Seguretat, ampliar els reforços estiuencs i ajudar al cost de la insularitat dels funcionaris de l'Estat.

En matèria de seguretat, la delegada ha assenyalat que els índexs de criminalitat es mantenen dins de la normalitat a Menorca, malgrat l'augment d'un 6% dels delictes i faltes del passat estiu. Aquest increment, més significatiu en el percentual que en la quantitat real d'infraccions, es va produir principalment en delictes lleus (furts) i en el context de “una nova temporada rècord quant al nombre de turistes, tant en el conjunt de Balears com a Menorca, que també va rebre més visitants que mai”, ha recordat Salom. Per això, hem de seguir treballant a millorar el nostre nivell de seguretat, que ja de per si mateix és molt elevat”.