La Guàrdia Civil deté a 7 persones en l'explotació de la segona fase de la 'Operació Tiliuin' a Sa Pobla

02/02/2017

En aquesta 2ª fase s'han confiscat 300 grams de cocaïna, 11.000 € de diners en metàl·lic i 6 de turismes / El balanç final del conjunt de l'operació és de 21 persones detingudes / Desmantellats 17 punts de venda de droga situats en domicilis principalment de Sa Pobla


La Guàrdia Civil ha dut a terme l'explotació de la 2ª fase de la 'Operació TILIUIN' per la qual un centenar d'agents van realitzar el passat 31 de gener l'entrada simultània en 7 domicilis (5 a Sa Pobla, 1 a Muro, 1 al Port d'Alcúdia), per dur a terme d'altres registres, tot això tutelat per jutjat d'instrucció nº 1 d'Inca.

En el desenvolupament d'aquesta fase de l'operació s'han detingut a 7 persones com a presumptes autors de delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i encobriment. S'ha confiscat 300 grams de cocaïna en forma de ‘papelinas’ llestes per a la seva distribució i venda, 11.000 € de diners en metàl·lic i 6 cotxes.

Durant els mesos que ha durat la recerca, els guàrdies civils van constatar que hi havia un grup criminal i organitzat per quatre famílies perfectament estructurades amb labors definides dins de l'organització, que controlaven el tràfic de droga en la localitat de Sa Pobla. Aquest grup ‘sovintejaven’ la droga tant als seus domicilis, com acudint els membres de l'organització a repartir a domicili, prèvia comanda a través de trucades a mòbils. Per servir la droga els narcos utilitzaven els vehicles que la Guàrdia Civil ha intervingut, sent la cocaïna la droga més sol·licitada.


Resum i balanç de les dues fases

El passat 10 de gener es va dur a terme la 1ª fase de l'operació en la qual van ser detingudes 14 persones, i confiscades diverses quantitats droga, vehicles i diners en metàl·lic, tot això després de realitzar 10 registres en domicilis i empreses de Sa Pobla.

El balanç final de l'explotació de les fases en les quals s'ha divideixo l'operació ha estat de la detenció de 21 persones, la confiscació de 1300 grams de cocaïna, 500 grams de marihuana/hachis, 29.000 d'euros i 14 cotxes. Així mateix s'han requisat efectes electrònics (ordinadors, televisors i telèfons mòbils) i joies, amb tota probabilitat procedents de l'intercanvi d'aquests per droga.

De les 21 persones detingudes, 20 van ser ingressades al centre penitenciari de Palma per ordre de l'Autoritat judicial.la Guàrdia Civil ha desplegat en cadascuna de les fases a un centenar de guàrdies composts per les especialitats de Policia Judicial d'Inca, Pollença, Calvià i Manacor, USECIC, Helicòpter, guies canins amb gossos ensinistrats en la cerca d'estupefaents, així com components de Seguretat Ciutadana d'Inca, Sa Pobla i Calvià.

Si ben el ‘gruix’ de l'operació ha acabat, aquesta continua oberta i no es descarten noves detencions de més persones implicades en l'organització desmantellada.

La Guàrdia Civil desmantella un grup organitzat dedicat a la distribució i venda de drogues a Sa Pobla