Salom destaca la “excel·lent coordinació i treball en comú” de la Guàrdia Civil i la Policia Local a Calvià

Salom, presidint la junta de seguretat

09/02/2017

La delegada del Govern ha copresidit amb el batle Alfonso Rodríguez la Junta Local de Seguretat / La Benemérita contarà aquest estiu amb la col·laboració de la Policia Local en l'oficina SATE de Magaluf, que en 2016 va atendre 7.500 denúncies de 87 nacionalitats diferents


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Calvià al costat del batle Alfonso Rodríguez, en una reunió celebrada en l'Ajuntament calvianer en la qual també han participat el coronel cap de la Guàrdia Civil a Balears, Jaume Barceló; la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; regidors municipals i comandaments de la Policia Local.

En la seva primera junta de seguretat, la delegada del Govern ha destacat “l'excel·lent coordinació i treball en comú” que desenvolupen la Guàrdia Civil i la Policia Local a Calvià, ja que “les bones temporades que està vivint tant Calvià com a Balears en els últims anys és en part gràcies al nivell de seguretat que oferim”. En aquest sentit, ha assegurat que l'arribada de 15 milions de turistes en 2016 “requereix més esforços, més mitjans, i això és el que he traslladat al ministre de l'Interior. Necessitem més agents aquest estiu i que vengen no només 3 sinó almenys 4 mesos”.

Un dels exemples de la col·laboració a Calvià és l'oficina del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) de Magaluf, que en 2016 va atendre a 7.500 persones de 87 nacionalitats diferents que van denunciar haver sofert algun tipus de delicte. En la junta de seguretat s'ha acordat que la propera temporada agents de la Policia Local col·laboraran amb els guàrdies civils en el SATE de major atenció de tota Espanya.


Operacions conjuntes

La Benemérita també ha posat èmfasi en la “bona col·laboració” escenificada en operacions conjuntes com la ‘Operació Trepo’, que el passat any va permetre desmantellar una banda d'albanesos i esclarir més d'un centenar de robatoris en diferents nuclis de Calvià, així com operacions conjuntes contra la venda ambulant o contra els robatoris i agressions de dones que exerceixen la prostitució.

Encara que els delictes greus es redueixen, en el còmput global les estadístiques assenyalen un lleu repunt d'infraccions penals provocat especialment per augments de petits delictes com els furts a les platges.

Finalment, des de la Delegació del Govern s'està treballant perquè la temporada que ve s'ampliïn també les Patrulles Mixtes Internacionals que han reforçat la seguretat en municipis com el de Calvià els darrers estius.