Policia Nacional i Cort acorden donar un impuls al SATE de Platja de Palma

Salom, al costat del batle, presidint la Junta de Seguretat

14/02/2017

La delegada del Govern ha copresidit aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Palma al costat del batle de Ciutat


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Palma al costat de l'alcalde de Ciutat, José Hila, una reunió en la qual s'ha tractat la millora de la coordinació policial entre Policia Nacional i Policia Local en grans esdeveniments i s'ha posat de manifest la intenció de donar un impuls a l'oficina SATE de la Platja de Palma.

Entre els punts del dia s'ha aprovat reprendre el conveni del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) signat en 2014 i que els dos últims estius no ha funcionat al 100% per la falta dels intèrprets que ha d'aportar el Consistori. Tant Policia Nacional com a Policia Local s'han compromès a revisar el conveni perquè aquest estiu funcioni a ple rendiment i pugui oferir el mateix servei que donen uns altres SATE’s de les Illes, on aquestes oficines són molt bé valorades pels turistes.

A més, també s'ha posat damunt de la taula la revisió del Conveni contra la Violència de Gènere (Viogen) una vegada que s'ha reestructurat l'àrea municipal dedicada a la protecció de la dona.

Finalment, ambdues parts han acordat iniciar la preparació de la temporada d'estiu “al més aviat possible”, apostant perquè arriben més reforços estivals i durant més temps a les zones turístiques de Balears, entre elles la capital balear.

En la junta han participat també el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; la regidora de Seguritat Ciutadana de Cort, Angélica Pastor; el cap de la Policia Local de Palma, Josep Palouzié, i el director general d’Emergències i Interior del Govern balear, Pere Perelló, entre uns altres.