Guàrdia Civil i Policies Locals reforçaran els operatius conjunts a Santanyí i Campos

Salom i Galmés durant la junta de Santanyí

15/02/2017

La delegada del Govern Maria Salom ha copresidit avui sengles juntes locals de seguretat amb els alcaldes Llorenç Galmés i Sebastià Sagreras / Santanyí i Delegació avancen en el futur SATE de Cala D’Or, pendent de la reforma d'una oficina municipal


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest matí sengles Juntes de Seguretat a Santanyí i Campos al costat dels alcaldes Llorenç Galmés i Sebastià Sagreras, respectivament, en les quals també han participat el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaime Barceló, i els caps de les policies locals. En ambdues s'ha posat de manifest l'excel·lent col·laboració entre tots dos cossos de seguretat que han apostat per reforçar els operatius conjunts per mantenir la seguretat sobretot durant els mesos de temporada alta.

A més, en la junta de Santanyí s'ha informat sobre la situació de les dependències municipals de Cala D’Or que albergaran el futur Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) juntament amb l'Oficina Turística municipal i que estan pendents dels tràmits del projecte de reforma municipal per sumar-se als 9 SATE’s ja en funcionament en zones turístiques de Balears. La futura oficina estarà situada més cèntrica i millorarà les condicions de treball dels guàrdies civils destinats cada estiu.

En tots dos municipis es va produir un augment de les infraccions penals durant 2016, situació que la Guàrdia Civil atribueix principalment a delictes menors contra el patrimoni i furts, i “dins d'una temporada turística excepcional”. En canvi, les infraccions més greus van baixar.

La delegada del Govern ha ressaltat la importància de les reunions de treball “com aquestes juntes de seguretat per compartir mitjans, informació i garantir la coordinació, molt necessària per mantenir el nostre nivell de seguretat i millorar el treball conjunt de les forces de seguretat”.