La Guàrdia Civil deté a un home per una trentena de robatoris en establiments comercials de Calvià

24/02/2017

La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció d'un home de 34 anys com a presumpte autor de delictes continuats de robatori amb força i furts en el municipi de Calvià. A la fi del mes de desembre del passat any es va detectar un increment de robatoris amb força en establiments d'hostaleria i restauració de Calvià, per la qual cosa agents de la Guàrdia Civil de la citada localitat van iniciar una recerca per a  l'esclariment dels mateixos i detenció dels autors.

Els robatoris venien succeint en màquines tragaperras i expenedores dels diferents establiments als quals accedia l'ara detingut. Per a això fracturava les portes o finestres mitjançant una palanca i una vegada a l'interior violentaba les màquines sostraient la recaptació de l'interior. En un dels casos el robatori va superar els 3.000 euros.

El detingut després de cometre els il·lícits s'ocultava a l'interior del poblat de Son Banya, la qual cosa va dificultar la seva detenció. Finalment el  passat dia 22 després de diversos dispositius de vigilància entorn de el  poblat es va aconseguir detenir a aquesta persona.

Al moment de la detenció se li van intervenir diverses motxilles en l'interior de les quals ocultava diferents objectes que havien estat sostrets a l'interior de diversos establiments. La majoria d'aquests objectes ja han estat reconeguts i lliurats al seu legítims propietaris.


Especialització

Durant la recerca es va comprovar que el detingut actuava amb total confiança, arribant a accedir en alguns dels casos fins a tres ocasions en el mateix establiment, sent tal la seva especialització que cometia els robatoris en pocs minuts.

Fins al moment se li imputen almenys la comissió de 30 delictes de robatori amb força en bars i establiments de les localitats de Magaluf, Palmanova, Illetes, Costa d’A Blanes i Són Ferriol. De moment la recerca  no es dóna per finalitzada no descartant-se la implicació en més il·lícits i la participació de més persones en altres fets similars que de moment segueixen sent investigats.

Una vegada posat a disposició judicial es va decretar l'ingrés a la presó.