Actiu el sistema telemàtic de pagament de les taxes corresponents a l'expedició del DNI i del passaport

27/02/2017

La Policia Nacional ha engegat una 'passarel·la de pagament' perquè els ciutadans puguin efectuar l'abonament al mateix moment en el qual reserven cita prèvia per obtenir els documents


Des d'avui està disponible una 'passarel·la de pagament' per abonar per via telemàtica les taxes corresponents a l'expedició del DNI i del passaport. Amb aquest nou servei els ciutadans poden efectuar el pagament al mateix moment en el qual reserven cita prèvia per obtenir aquests documents. Si opten per utilitzar aquest servei, podran fer-ho facilitant indistintament el seu número de compte bancària o targeta de crèdit.


Accés a través del sistema de cita prèvia

La 'passarel·la de pagament' està gestionada pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, adherint-se a ella el servei de pagament telemàtic dels documents d'identitat expedits per la Policia Nacional, a través de la seva Divisió de Documentació, per la qual cosa d'aquesta manera no s'incrementa la despesa pública per la implantació d'aquesta nova funcionalitat.

Els ciutadans que prefereixin realitzar el pagament per aquest mitjà podran realitzar-ho aportant el seu nombre del seu compte bancari o el de la seva targeta de crèdit, sempre que les entitats bancàries estiguin autoritzades per operar amb aquesta passarel·la del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública

Una vegada que s'accedeix a la pàgina oficial de cita prèvia, www.citapreviadnie.es, l'aplicació anirà guiant a l'usuari pas a pas en la sol·licitud dels documents, indicant-li els casos en els quals aquests són gratuïts. Una vegada introduïts les dades per la solitud de la cita prèvia i per augmentar la seguretat en les transaccions telemàtiques, els usuaris hauran d'identificar-se a través dels seus certificats digitals. Introduït el número de compte o de targeta on es realitzarà el cobrament, i realitzada la connexió amb l'entitat bancària corresponent, es rebrà una notificació del pagament realitzat que servirà de justificant de l'abonament de la taxa dels documents.


En estudi la implantació de TPVs

Amb l'objectiu d'agilitar el procés d'expedició i d'oferir una tercera via al ciutadà per abonar les taxes, està en estudi la viabilitat del pagament a través de Terminals de Punt de Venda (TPVs) instal·lats en la pròpies Oficines del DNI i passaport, amb l'objectiu final d'eliminar els pagaments en efectiu.