Salom: “Sense Pressupostos Generals de l'Estat no es pot tramitar cap llei que suposi un augment de despesa com requereix la tarifa plana per als vols interilles”

Salom i Tur durant la junta de seguretat

08/03/2017

La delegada del Govern ha aclarit la decisió de la Taula del Congrés després de copresidir la Junta de Seguretat de Sant Antoni / En la reunió s'ha aprovat el canvi d'ubicació de l'oficina SATE, que estarà just damunt de l'Oficina de Turisme


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Sant Josep amb l'alcalde Josep Tur, en una reunió celebrada en l'Ajuntament en la qual també han participat el coronel cap de la Guàrdia Civil, el comissari d'Eivissa de la Policia Nacional, regidors i Policia Local.

Després de la reunió, preguntada per la decisió de la Taula del Congrés de no acceptar a tràmit de la Proposició de Llei de modificació del Règim Especial d'Illes Balears que incorporava la tarifa plana de 30 euros per a vols interilles, Salom ha aclarit que “tota llei que suposi un increment de despesa, sigui de la CCAA que sigui, venja d'on venja, no es pot tramitar al Congrés mentre no hagi Pressuposats Generals de l'Estat que puguin contemplar augments de despesa”.

La delegada ha recordat que “PP, PSOE i C’s van aprovar al Congrés  un sostre de despesa imposada per Brussel·les perquè hem de complir amb el  dèficit i altres mesures i això implica que totes les lleis que suposin un augment no puguin seguir endavant. Per això, entre altres coses, Espanya necessita que s'aprovin uns nous Pressupostos”.

En relació a aquest assumpte, Salom ha reiterat la seva decidida aposta de “treballar entre tots per intentar reduir els preus d'avió dels vols interislas perquè és un sobrecoste que patim a Balears”.


Bona col·laboració policial

En la Junta de Seguretat, la delegada del Govern ha destacat la “bona col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local de Sant Antoni per  donar solució als problemes que té el municipi. La seguretat ens preocupa a tots, és prioritària per al conjunt de Balears en general, i per a Sant Antoni en concret, i és un èxit que temporada després de temporada amb major afluència turística les Illes es distingeixin pel seu alt grau de seguretat”.

En la reunió s'ha aprovat el canvi d'ubicació de l'oficina del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) després del condicionament d'un nou local municipal per part de l'Ajuntament. El SATE se situarà just damunt de l'Oficina de Turisme.

A més, la Delegació del Govern ha proposat a l'Ajuntament de Sant Antoni la signatura de dos convenis, un de seguretat i un altre contra la violència de gènere, perquè Policia Local i Guàrdia Civil puguin compartir dades que millorin la situació dels veïns del municipi.

Finalment, en relació a l'Operació Estiu 2017 del Ministeri de l'Interior, la delegada del Govern ha assenyalat que l'illa d'Eivissa tornarà a ser prioritària en els reforços de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. “Volem que vengen més agents i durant més temps”, ha assegurat Salom. Tant la delegada com l'alcalde han valorat positivament la coordinació policial a Sant Antoni de Portmany, un dels nuclis turístics més importants de Balears.