La delegada assegura a Govern i CAEB que el proveïment de mercaderies està garantit malgrat el conflicte de l'estiba

Salom, al fons, durant la reunió amb el conseller

10/03/2017

Maria Salom ha rebut aquest matí en sengles reunions a la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, i al conseller de Treball, Iago Negueruela, en la Delegació del Govern


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha mantingut aquest matí sengles reunions en Delegació amb el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i amb la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, per tractar la situació en el sector de l'estiba. A les reunions també han assistit representants de diferents sectors empresarials de Balears, preocupats per la situació.

Salom ha recordat en primer lloc que “hi ha 2 sentències europees i les normes de la UE s'han de complir”. Davant la possibilitat que finalment hi hagi vaga en el sector, la delegada ha tranquil·litzat tant a Govern com als empresaris assegurant que “fa temps que treballem amb Guàrdia Civil i Policia Nacional per estar preparats en el cas que hi hagi vaga. Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat tenen un pla preparat  per garantir l'arribada de mercaderies als ports de Balears”.

A més, Maria Salom ha afegit que “tenim la seguretat que a Barcelona i València no hi haurà problemes a l'hora que surtin els vaixells cap a Balears. El Govern d'Espanya té prevista una estratègia nacional perquè es compleixi la normalitat en els ports estatals i no hi hagi problemes de proveïment”.

La Comissió Europea recolza plenament el Reial decret Llei de reforma de l'estiba aprovat pel Consell de Ministres el passat 24 de febrer i va demanar la seva aplicació. Si no s'aprova el Reial decret Llei el proper 24 de març, Espanya s'enfrontarà a les multes corresponents a l'incompliment de la fallada del tribunal europeu.