Delegació del Govern i Ajuntament de Manacor preparen els dispositius policials conjunts de cara a la temporada d'estiu

Salom al costat del batle Rosselló en la reunió

14/03/2017

La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest matí la Junta Local de Seguretat de Manacor al costat del batle Pedro Perelló, en una reunió celebrada en l'Ajuntament manacorí en la qual també han participat el cap superior de Policia Nacional a Balears, Antonio Jarabo, comandaments de la  Guàrdia Civil i de la Policia Local, regidors i representants de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear.

Batle i delegada han coincidit a destacar la “bona col·laboració” entre els cossos policials a la capital del Llevant pel que han apostat per “mantenir aquesta dinàmica” i incidir en les operacions conjuntes “que són molt efectives en tot el municipi”. De cara a la campanya d'estiu, els operatius s'enfocaran a controlar els possibles conflictes més habituals en zones de gran afluència turística com a Cales de Mallorca, Portocristo... i que es preveu puguin repetir-se en una nova temporada rècord.

Maria Salom  ha assegurat, després de la reunió que va mantenir ahir amb el secretari d'Estat de Seguretat, que el Govern farà un esforç a Balears “com ve fent-ho en els últims estius perquè seguim mantenint un alt nivell de seguretat”.


Prevenció i reforços en esdeveniments puntuals

Els índexs de delinqüència a Manacor en aquest inici de 2017 es mantenen a la baixa. La Policia Nacional ha assegurat que de cara als principals mesos de la temporada alta s'incidirà també en la prevenció, reforçant amb unitats específiques esdeveniments puntuals de gran assistència de públic.

Finalment, des de Delegació s'ha proposat a l'Ajuntament donar un impuls a l'oficina SATE amb la presència de més intèrprets que puguin atendre al costat dels agents de la Policia Nacional a aquells turistes que són víctimes d'algun delicte.