El Govern invertirà 3,8 milions d'euros en la reparació dels danys produïts pels temporals de febrer a la costa de Balears

20/03/2017

El Consell de Ministres va aprovar el divendres l'ampliació del Reial decret-llei 2/2017 de 27 de gener per pal·liar els desperfectes en platges, accessos i passejos marítims de Mallorca i Eivissa


El Consell de Ministres va aprovar el divendres l'ampliació de l'àmbit d'aplicació del Reial decret-llei 2/2017 de 27 de gener que permetrà al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient invertir 3,8 milions d'euros en la reparació dels danys produïts pels temporals del mes de febrer en diversos punts de la costa d'Illes Balears.

El febrer passat es van produir nous temporals que van assotar les costes espanyoles causant greus danys en diversos punts del domini públic marítim-terrestre. La urgència d'escometre aquestes actuacions ha fet  necessari l'ampliació de l'àmbit d'aplicació del Reial decret-llei 2/2017 pel qual es van adoptar mesures urgents per pal·liar els danys ocasionats en els temporals de desembre i gener passats.

Les actuacions previstes s'escometran en diversos punts del litoral balear. Concretament, a Mallorca es duran a terme obres de reparació a Pollença (Passeig Colom i  Passeig Voramar); Campos (zona  Club Nàutic de Sa Ràpita); Felanitx (Portocolom i platja i accessos a Cala Sa Nau); Manacor (Cala Murada i Cala Diumenges-Cala Antena); Calvià (Santa Ponça i Magaluf) i Alcúdia (espigons de la Badia i Llac Esperanza). Igualment, es realitzaran labors de neteja de residus en tot el litoral de la Illa.

A Eivissa les obres de reparació tindran lloc a Vila (muralla de Dalt Vila i barri de Sa Penya); Sant Josep (casetes Varadero en Port Roig) i Santa Eulària (platja Niu Blau i zona d'És Canar). A més, s'atendran danys menors en obres marítimes del litoral de la illa pitiusa major i es duran a terme igualment labors de neteja de residus en tota la costa eivissenca.