Salom visita el Centre Penitenciari Mallorca al costat de la seva directora, María Jesús de Dios

De Dios, Salom i la resta de funcionaris durant la reunió

21/03/2017

La delegada del Govern ha recorregut les instal·lacions de la presó de Palma i s'ha reunit amb l'equip directiu


La delegada del Govern en Illes Balears,  Maria Salom, ha recorregut avui les instal·lacions del Centre Penitenciari Mallorca i s'ha reunit posteriorment amb la directora de la presó, María Jesús de Dios, i el seu equip directiu en una visita que s'ha perllongat per espai de tres hores.

La visita a la presó de Palma s'emmarca dins de les sortides que està efectuant la delegada del Govern per totes les dependències i instal·lacions que formen part de l'extensa Administració General de l'Estat (AGE) a les Illes que depenen orgànicament de la Delegació del Govern. Salom ha conegut de primera mà les instal·lacions i ha pogut intercanviar impressions amb varis dels funcionaris de presons que duen a terme un “treball silenciós però impagable per a la societat”.

Salom ha visitat varis dels mòduls on es distribueixen els 1.273 interns que en aquests moments es troben a la presó, ocupant un 63% de la seva capacitat total. Així mateix ha conegut les àrees educatives, el centre mèdic, la Unitat Terapèutica i Educativa, etc. i, finalment, ha mantingut una reunió amb la directora i les seves més estrets col·laboradors.


Absoluta normalitat

Els funcionaris han explicat a la delegada el normal funcionament del Centre Penitenciari Mallorca on actualment treballen 428 persones, un funcionari per cada tres interns. En relació a la seguretat dels treballadors, han informat que en 2016 es van produir 11 agressions a funcionaris a la presó de Palma, totes de caràcter lleu (6 amb lesions lleus i 5 sense lesions). Salom ha constatat que a la presó es viu un clima social i de convivència d'absoluta normalitat.

Finalment, destacar que el Centre Penitenciari de Mallorca és pioner en cursos de formació, ja que actualment hi ha una vintena d'aquests  finançats pel Servei Públic d'Ocupació (SEPE) i per fons europeus.