Salom destaca que “Balears rebrà gairebé una cinquena part de la inversió d'AENA prevista per tota Espanya fins a 2021”

Salom i Álvarez, a la sala de control d'equipatges

31/03/2017

La delegada del Govern ha visitat avui al costat del director de l'Aeroport de Palma, José Antonio Álvarez, les instal·lacions on estan previstes algunes de les obres de millora recollides en el Document de Regulació Aeroportuària (DORA)


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha visitat aquest matí juntament amb el director de l'Aeroport de Palma, José Antonio Álvarez, les instal·lacions on estan previstes algunes de les obres de millora recollides en el Document de Regulació Aeroportuària (DORA). Salom ha destacat que el Pla d'Inversions d'AENA per al període 2017-2021 contempla un volum total de 2.646 milions d'euros, dels quals 449,3 milions arribaran a Balears. Per tant, “els tres aeroports de les Illes rebran gairebé una cinquena part de la inversió prevista per AENA en tota Espanya els propers 5 anys”.

Són Sant Joan serà un dels aeroports on la inversió d'AENA serà més important en el lustre vinent. L'Aeroport de Palma de Mallorca rebrà 296 milions d'euros només en inversió regulada (més de 356 milions en total). De la inversió prevista destaquen “els 140 milions destinats a l'adaptació funcional, fer-ho més còmode i àgil per a l'usuari, i més de 50 milions en millores relacionades amb la seguretat de persones i de les pròpies instal·lacions”, ha assenyalat Salom.

Totes les actuacions que es van a realitzar són el resultat de l'anàlisi de les demandes dels usuaris a través dels diferents comitès que té l'aeroport. Entre les obres de millora que es duran a terme a Son Sant Joan, la delegada del Govern ha pogut visualitzar avui la futura modernització del SATE (Sistema Automàtic de Tractament d'Equipatge) i noves màquines d'inspecció nivell 3 EDS.

A més, també està prevista  la reconstrucció de les plataformes B i C d'estacionament d'aeronaus, canvi de sòls, conversió d'estacionaments d'ús remot (autobús) a finger (passarel·la) i la modernització i canvi d'elements electromecànics (passadissos, ascensors, etc), reforma de condícies, climatització o el nou sistema de vigilància i control del clos perimetral.


Aeroports “moderns, l'envida d'altres destinacions”

Maria Salom ha recordat que les inversions del DORA “no suposen  augments de capacitat i tampoc la construcció d'una tercera pista. Les millores previstes se cenyiran a incrementar la qualitat i els nivells de servei i, especialment, a augmentar la  seguretat operativa i de les persones”.

“El que genera la demanda en l'aeroport és la destinació, que és atractiu. La labor principal d'Aena és que els seus usuaris rebin els més alts estàndards de seguretat i qualitat. Amb aquestes inversions es pretén  modernitzar els aeroports de les Illes i que siguin l'enveja d'altres destinacions d'Europa. Que els ciutadans de Balears que viatgem i els turistes que ens visiten se sentin orgullosos dels seus aeroports”.