Salom destaca els PGE 2017 on el Govern destina 5.000 milions de € més a les CCAA per a educació, sanitat, despesa social i seguir fomentant l'ocupació

04/04/2017

La delegada del Govern considera molt important l'Oferta d'Ocupació Pública que permetrà acabar amb la interinitat de molts treballadors públics de les Illes, així com anar cobrint la totalitat dels catàlegs de Policia Nacional i Guàrdia Civil


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha valorat aquest matí els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) 2017 presentats avui pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, de destacant que el Govern destina 5.000 milions de € més a les CCAA “per a educació, sanitat, despesa social i seguir fomentant l'ocupació”.

Així mateix, la delegada del Govern considera molt important l'Oferta d'Ocupació Pública que permetrà acabar amb la interinitat de molts treballadors públics de les Illes (docents, policies locals…),, així com anar cobrint la totalitat dels catàlegs de Policia Nacional i Guàrdia Civil, que no es troben al 100% a causa de les jubilacions i ajustos durant la crisi econòmica que van provocar pèrdua d'efectius.

“El Govern de Mariano Rajoy segueix apostant amb aquests comptes per donar continuïtat a les polítiques de creació de llocs de treball”. En aquest 2017 preveu que es generaran altres 500.000 ocupacions noves, “que també incidiran a Balears”.

Finalment, Salom ha destacat també la pujada del 1% dels sous públics i la revaloració de les pensions. A més, “és important tenir en compte que són uns PGE no només del Partit Popular, sinó fruit d'acords amb diversos partits i d'intenses negociacions”.