Delegació del Govern i l'UIB consoliden les pràctiques de traducció en comissaries i casernes de zones turístiques a les quals enguany s'incorporen alumnes d'Erasmus

Salom, els caps policials, els alumnes i els seus tutors

05/04/2017

Maria Salom, acompanyada pel rector de la UIB, ha presentat la tercera convocatòria d'un conveni pioner en tota Espanya / Deu alumnes del Grau d'Estudis Anglesos facilitaran l'atenció de turistes víctimes de delictes en plena temporada alta


Per tercer any consecutiu la Delegació del Govern en Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han presentat la convocatòria d'un conveni -pioner a Espanya- de cooperació educativa entre la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior i la UIB per a la realització de pràctiques formatives en dependències de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

La delegada, Maria Salom, ha destacat la “consolidació d'una experiència que arriba a la seva tercera convocatòria gràcies a l'interès despertat entre els propis universitaris, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i, fins i tot, gràcies al valor que li concedeixen ajuntaments i empresaris de les zones turístiques que es cobreixen”. Així mateix, ha agraït al rector de la UIB, Llorenç Huguet, “el seu total suport a un projecte que es va fer realitat sortejant molts obstacles gràcies a l'obstinació, dedicació i esforç de les seves col·laboradores, Marian Amengual i Margarita Payeras”.

Respecte a les edicions precedents, aquest any són deu els alumnes adscrits al conveni i, per primera vegada, dos ERASMUS italians s'incorporen a les pràctiques, donant un salt importantíssim en la seva aposta idiomàtica. Cadascun dels alumnes dedicarà 90 hores presencials a l'assignatura de Pràctiques Externes d'Estudis Anglesos, és a dir, “90 hores que els tindrem ajudant al servei que les FFCCSE ofereixen en les seves oficines i SATE’s”, ha recordat Salom.

Dels 10 nous estudiants, 7 faran les pràctiques a Palma, un a Manacor, un altre en Palmanova i l'últim en Platjas de Muro.

Entre les funcions de l'alumnat, destaquen l'atenció al ciutadà estranger en llengua anglesa, la transcripció i redacció de textos en llengua anglesa de les denúncies realitzades pel ciutadà estranger, la informació dels terminis de tramitació de les denúncies als ciutadans estrangers en llengua anglesa i el maneig de les aplicacions informàtiques destinades a la gestió de la tramitació de denúncies.


En temporada alta

Finalment, la delegada ha destacat que, incidint en l'establert ja l'any passat, tots realitzaran les pràctiques en el segon semestre del curs, coincidint amb la temporada alta. De fet, alguns ja començaran de cara a la Setmana Santa.

El conveni, que sorgeix a iniciativa d'aquesta Delegació i que va ser signat al maig de 2013 pel Ministeri de l'Interior i la UIB, compleix un doble objectiu: d'una banda, millorar l'atenció als turistes que són víctima de delictes i, per un altre,  millorar la formació dels estudiants de la UIB permetent-los posar en pràctica els coneixements adquirits en el Grau d'Estudis Anglesos i preparar-los per a la seva futura  inserció al mercat laboral.

A la presentació d'aquesta segona convocatòria del conveni han acudit, a més del rector i la delegada, el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; les responsables del projecte de la UIB i algun dels alumnes que realitzaran les pràctiques aquest estiu.