La Guàrdia Civil esclareix els atracaments en establiments comercials en les localitats d'Inca i Sa Pobla

10/04/2017

L'atracador va perpetrar els robatoris valent-se d'un ganivet de grans dimensions i encaputxat / Cinc robatoris comesos a Sa Pobla i altres tres en Inca entre el 19 de febrer i el 16 de març


La Guàrdia Civil ha identificat i detingut al presumpte autor de vuit atracaments en establiments comercials de les localitats d'Inca i Sa Pobla.

Entre intervinguts de el  mes de febrer i març del present any es van produir  vuit atracaments en les localitats de Sa Pobla i Inca. Aquests fets havien generat una gran alarma social i gran preocupació entre els  veïns i comerciants d'ambdues localitats. L'autor dels fets,  de 34 anys i amb nombrosos antecedents, cometia els atracaments encaputxat, blandiendo un ganivet de grans dimensions i utilitzant violència i intimidació per aconseguir els diners.

Durant més d'un mes es van realitzar controls  per unitats específiques de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil, que  van obligar al delinqüent a abandonar la seva 'zona de confort' en la localitat de Sa Pobla, lloc on era resident. Durant aquest dispositiu de vigilància i recerca en el qual es van dur a terme  intensos controls i policials  en la citada localitat, es va aconseguir identificar a l'autor dels robatoris al que se li imputen 5 atracaments en la localitat de Sa Pobla i 3 en la d'Inca.


Modus operandi

El detingut intimidava als dependents dels comerços assaltats,  amenaçant-los amb l'arma blanca que portava, exigint-los el lliurament dels diners que hi hagués en la caixa del comerç. Arribant en algun cas a forcejar i  copejar a alguna de les víctimes dels seus robatoris. En dues ocasions va arribar a llançar el ganivet contra els dependents dels establiments amb la intenció de clavar-li-ho, sense aconseguir-ho.

En un dels establiments assaltats, a Sa Pobla, es va apoderar de varis milers d'euros. Una setmana més tard va assaltar de nou el mateix supermercat, però en aquesta ocasió la dependenta es va enfrontar al delinqüent, el qual va reaccionar de manera violenta produint-li lesions i tractant de clavar-li el ganivet abans de fugir del lloc.