La Guàrdia Civil rescata a 14 ciutadans estrangers prop de Cabrera que han entrat de forma il·legal a Espanya

13/04/2017

La Guàrdia Civil ha rescatat la passada mitjanit a catorze ciutadans estrangers en una embarcació detectada pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) a la zona sud de Cabrera, que han entrat a Espanya de forma il·legal. Traslladats a la Comandància de Balears a Palma, s'han iniciat les diligències per a la seva identificació. Una vegada finalitzats els tràmits seran posats a la disposició del Cos Nacional de Policia.

Passada la mitjanit el SIVE de la Guàrdia Civil va detectar una embarcación sospitosa vorejant la zona sud de la illa de Cabrera. Albirada la barca mitjançant el sistema de visión nocturna, el Servei Maríestafo de la Benemérita es va traslladar al lloc per, amb ajuda d'una embarcació de Salvament Marítim (SASEMAR), rescatar als 14 integrants i portar-los fins a Sa Ràpita, des d'on han estat traslladats a Palma.

L'embarcació té uns quatre metres d'eslora. En ella viatjaven 14 estrangers, un d'ells menor d'edat (altres 8 també van assenyalar ser menors però les proves mèdiques posteriors ho van descartar), tots en perfecte estat de salut. Els estrangers adults passaran a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia, que iniciarà l'expedient de devolució. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península. El  menor queda sota custòdia de la Fiscalia de Menors.

És la tercera embarcació d'aquestes característiques que arriba a Balears aquest 2017 després de la qual va aparèixer el mes passat en Cala Beltrán i la d'Any Nou en Cala Pi, ambdues a Llucmajor. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions de similars característiques; tres en 2015 i dos en 2014.