Entrevista a la delegada del Govern en Europa Press

15/04/2017

PALMA DE MALLORCA, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

La delegada del Govern a Balears, Maria Salom, ha assegurat que "la població percep que les Illes són segures" perquè "hi ha una seguretat que treballa a consciència amb mitjans i informació".

Així s'ha expressat Salom en una entrevista concedida a Europa Press, preguntada per l'alerta antiterrorista a Espanya, sobre el que ha declarat que "al món sencer ningú pot dir que està fora de perill" ja que "és un tema global".

Respecte a la seguretat a Balears i els dispositius especials per a estiu, la delegada ha recordat que visiten les Illes "milions de turistes" i que "és normal que quanta més població hi hagi es produeixin més incidents", com per exemple furts a la platja. També ha destacat els esforços dels cossos de seguretat per combatre el tràfic de drogues.


CRISI DEL GOVERN

Una altra qüestió abordada en l'entrevista ha estat la crisi en el Govern pels contractes 'a dit' al cap de campanya de MÉS, Jaume Garau. Maria Salom ha manifestat "certa preocupació" per la situació del 'Pacti' recordant que fa uns mesos va haver-hi "una altra crisi" amb l'elecció del president del Parlament.

Davant això, Salom ha dit que "mai és bé que hi hagi inestabilitat" i que "les crisis institucionals no són bones perquè mentre s'està a solucionar-les no s'està a solucionar els problemes dels ciutadans". Per això, la delegada ha desitjat "que s'acabin les crisis" i "es gestioni en funció del pacte que van fer al seu moment" perquè "és la seva obligació".

D'altra banda, preguntada per si el president del Govern, Mariano Rajoy, esgotarà la legislatura, Salom ha dit que Rajoy "és una persona molt assenyada, amb molta solidesa i tremp", que "els ciutadans i Europa veuen bé l'estabilitat en les institucions" i que el president està "dedicant tots els esforços al fet que sigui una legislatura llarga".

No obstant això, ha dit que no pot "opinar amb el mateix criteri" respecte de la presidenta del Govern, Francina Armengol, veient la "situació complicada" en el 'Pacti'.
 

COGESTIÓ AEROPORTUÀRIA

A una pregunta sobre la cogestió aeroportuària, Salom ha dit que aquesta funciona a través del comitè de coordinació aeroportuària, en el qual participen Govern, Ajuntament de Palma i la Delegació del Govern.

Salom ha indicat que en l'última reunió del comitè, Aena va exposar el Document de Regulació Aeroportuària (DAURA) i que les institucions balears van plantejar com a principal petició la baixada de les taxes aeroportuàries, que finalment descendiran un 11 per cent, per la qual cosa Salom considera que el Govern "va fer cas a les recomanacions de les autoritats de Balears".

Així mateix, ha assegurat que Govern i Ajuntament estan "informats de tot, verbalment i per escrit" sobre les inversions previstes per Aena en els aeroports de Balears.


'VALTONYC' "NO ÉS UN BON EXEMPLE PER Als ALUMNES"

Sobre la xerrada del raper 'Valtonyc' en un institut o l'acte de recolzo en la Universitat dels Illes Balears (UIB), Maria Salom ha considerat que "una persona que ha estat condemnada no és un bon exemple per als alumnes" perquè "la gent que s'està formant necessita bons criteris".

Una altra qüestió tractada en l'entrevista han estat les quantitats del conveni de carreteres que reclamen Govern i Consells insulars. Maria Salom ha advertit que "un protocol d'intencions no és un compromís de despesa" i que quan aquest protocol "es materialitzi en un conveni" llavors sí es pot "incloure la partida d'ingrés".

"Procuro defensar els interessos de Balears en el meu dia a dia, la qual cosa no puc entrar en com es gestiona ara com ara el conveni de carreteres del Consell de Mallorca", ha lamentat Salom, que ha assegurat que la relació amb el president Miquel Ensenyat "és fluïda".


EL PP ÉS UN PARTIT "VIU"

Finalment, Salom també ha abordat el recent Congrés del PP protagonitzat per José Ramón Bauzá i Biel Company, qui finalment va resultar triat president del partit a Balears. Sobre això, Salom ha indicat que "el partit és una cosa viva" i no "monolítica".

Maria Salom ha declarat que el passat congrés regional entra dins de "la vida normal dels partits polítics" i ha desitjat que Company "converteixi el PP en un partit amb il·lusió, ganes, modern i bon gestor, en una etapa pròspera per al PP de Balears".