La Guàrdia Civil deté una banda organitzada dedicada al furt a turistes en hotels de Calvià

17/04/2017

Als detinguts en l'explotació de la 'Operació GLOSBE' se'ls imputa la comissió de 25 fets delictius


La Guàrdia Civil ha detingut a 3 persones com a presumptes autors de delictes contra el patrimoni, ús fraudulent de targetes de crèdit i pertinença a organització criminal.

El passat 11 d'abril es va dur a terme la fase d'explotació de la 'Operació GLOSBE', en la qual s'investigava a un grup organitzat de persones de nacionalitat romanesa i eslovaca, que s'havien especialitzat en el furt de les pertinences a turistes en les recepcions dels hotels.

 La recerca es va iniciar  en abril de 2016 després d'un augment de les denúncies per robatoris a turistes en les recepcions dels hotels. Fruit d'aquesta, es va detectar a aquest grup que es venia  dedicant amb habitualidad a la comissió d'aquest tipus de fets delictius.


Modus operandi

Els autors dels fets es traslladaven a l'aeroport i una vegada allí seleccionaven a les seves víctimes, generalment turistes d'edat avançada, a les quals seguien fins als seus hotels. Una vegada a l'hotel aprofitaven per sostreure les maletes, bosses de mà o qualsevol objecte de valor que portaven. Generalment aprofitaven un moment de descuit mentre els turistes es registraven a l'hotel. En alguns casos seguien a les mates fins a l'ascensor i una vegada dins aprofitaven  el reduït espai per cometre l'il·lícit sense cridar l'atenció de les seves víctimes.


Recerca

Durant la recerca es va aconseguir esbrinar que els membres de la banda tenien una gran mobilitat geogràfica i actuaven en zones turístiques de diferents comunitats, entre elles Canàries i Andalusia, on empraven el mateix modus operandi.

Després de les vigilàncies a la qual van ser sotmesos, van ser situats els domicilis on residien,  procedint a la detenció de tres dels membres d'aquesta organització i al registre de dos domicilis de S'Arenal de Palma. En el registre es van intervenir nombrosos objectes de procedència il·lícita entre els quals es troben  mòbils d'última generació, rellotges, efectes de joieria, bosses de mà, tablets i dues mil  euros en efectiu, a més de  diverses quantitats en efectiu de divises estrangeres (dòlars i  lliures).

Amb aquesta actuació s'ha detingut als membres més actius de l'organització entre els quals es troba el capitost, als quals se'ls imputa fins al moment,  25 fets delictius, comesos en hotels de les localitats de Palmanova, Magaluf, Paguera i Santa Ponça.

De moment no es dóna per finalitzada la recerca amb la finalitat d'esclarir altres possibles fets delictius en altres localitats de la illa, estant prevista la detenció de  més membres de l'organització.