Salom: “Volem que el Conveni de Carreteres es desenvolupi a mesura que el Consell construeixi i justifiqui les obres”

Salom, atenent a *Ensenyat i Garrido durant la reunió

20/04/2017

La delegada del Govern recorda al Consell que falten 60 milions d'euros per justificar ja abonats per Madrid / Salom ha gestionat la propera reunió de la Comissió bilateral mixta entre Consell i Foment, que tindrà lloc el 4 de maig


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha rebut aquest matí en Delegació al president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i a la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, per tractar l'estat del Conveni de Carreteres. “Volem que el conveni signat es pugui desenvolupar al ritme de construcció que vagi marcant el Consell acompassant-ho amb les partides pressupostàries del Ministeri de Foment”, ha assenyalat Salom.

La delegada ha traslladat a Ensenyat que “estem per ajudar al fet que les coses tirin endavant en benefici del poble de Mallorca”. Salom li ha recordat que “a dia d'avui queden per justificar 60 milions que Madrid ja ha avançat”. Al respecte, la consellera Garrido ha assegurat que està treballant per justificar aquesta partida. Una vegada estigui tot justificat, el Govern podrà pressupostar en propers exercicis tant el que el Consell esperava rebre aquest 2017 com altres partides fins a completar les quanties incloses en el Conveni  de Carreteres en els propers anys.

La delegada del Govern ha gestionat la propera reunió bilateral entre el Consell de Mallorca i el Ministeri de Foment, que se celebrarà a Madrid el proper 4 de maig. A petició del president Ensenyat, Salom acompanyarà als representants de l'Administració insular per “intentar que els propers pressupostos estatals s'adaptin a les necessitats de Mallorca.

La delegada ha qualificat la trobada d'avui de “profitós” amb l'objectiu de “intentar entre tots que es puguin fer obres a Mallorca que  millorin el tràfic, la circulació i seguretat de tots els mallorquins”.