La delegada del Govern participa en el simulacre d'incendi a Son Vida dirigit per la Unitat Militar d'Emergències

Salom, amb Cifuentes, Perelló i el tinent coronel de l'UME Moreno

27/04/2017

La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha participat aquest matí en el simulacre d'incendi de Són Vida dirigit per la Unitat Militar d'Emergències (UME), que el seu objectiu és la preparació per a la propera campanya de lluita contra incendis forestals a Mallorca.

L'exercici té com a objectiu afavorir la integració amb els organismes competents en emergències de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) i millorar la capacitat de reacció de la UME en l'Arxipèlag.

Durant la presentació de l'exercici Salom ha agraït "la presència i bona predisposició de les diferents àrees de la CAIB involucrades en emergències, molt especialment, als voluntaris de Protecció Civil, i per descomptat a la 31 Companyia de la Unitat Militar d'Emergències, que ha desplaçat des de València a 151 soldats instal·lats en aquesta Caserna des de diumenge passat, on porten dies realitzant diferents pràctiques. El meu agraïment en nom de Balears a tot l'III Batalló de la UME, sempre predisposat i a punt per intervenir a les nostres Illes quan succeeix alguna catàstrofe o emergència".

A el llarg d'aquest matí s'ha dut a terme un simulacre d'incendi forestal amb afectació a habitatges, en concret de la urbanització de Són Vida, per donar resposta a aquesta situació d'emergència.

L'objectiu és consolidar el nivell d'instrucció i el grau d'ensinistrament de tots els organismes involucrats en la gestió de les emergències, així com avaluar la capacitat de resposta davant una catàstrofe amb múltiples escenaris estaran entre els objectius a aconseguir. A més de servir per estrènyer els llaços de cooperació, cohesió i coneixement mutu de tots els participants, fonamental per afrontar una situació de risc d'aquestes característiques.