Salom visita el nou Centre Intel·ligent de Comandament i Control de la Policia Nacional que substitueix a la sala del 091

Salom, atèn les explicacions del comandament del 091

04/05/2017

L'antigues sales del 091 de Balears es transformen en una sala única situada a Palma, per oferir un servei de major qualitat en la resposta als ciutadans


La Policia Nacional a Balears transforma les antigues sales del 091 que se situaven a Palma i en les diferents comissaries locals de Balears – Eivissa, Manacor, Maó i Ciutadella- en un Centre Intel·ligent de Comandament i Control, oferint al ciutadà un servei de major qualitat.

La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha visitat i conegut de primera mà el funcionament de les nova sala que el seu objectiu és "ser més eficaços, més eficients i donar una mauyor resposta a tdoas les persones que criden al 091", ha assegurat.

En la nova era digital en la qual vivim i dins del programa Policia 3.0 s'ha fet necessari la modernització de les antigues sales del 091, mitjançant una aplicació que permet recepcionar les diferents trucades provinents de qualsevol punt de les Illes Balears i dirigir als indicatius policials al lloc requerit, optimitzant d'aquesta manera els recurs humans i materials dels quals es disposa.


Millora la coordinació entre cossos

Igualment aquesta transformació, implica una millor coordinació entre les diferents Forces i Cossos de Seguretat a través del 112 i amb el sector de la Seguretat Privada, en afavorir els processos que permeten agilitar la burocràcia en els procediments de treball i les connexions amb les diferents bases de dades.

Per part de la Prefectura Superior de Balears s'ha procedit a realitzar una remodelació de la infraestructura de la Sala Operativa de Palma de Mallorca, ampliant l'espai físic, el disseny de la mateixa i el nombre de funcionaris.

El Centre Intel·ligent basa el seu funcionament en un servei permanent en torns rotatoris de 24 hores els 365 dies de l'any, estant previst que durant el present any atengui a més de 28.000 trucades, a una població benvolguda de 675.000 habitants, que en l'època estival pot arribar a aconseguir els 7 milions de persones.


Bases interrelacionades

La nova estructura de la sala es fonamenta en una sèrie de bases interrelacionades, la funció de les quals és la gestió de les comunicacions tant de les trucades del 091, com les de radi dels indicatius en servei, així com el seguiment de totes les intervencions policials que donen lloc aquestes trucades i el control dels recursos assignats, tant policials com d'altres institucions.

Al Centre Intel·ligent va a integrar-se de forma efectiva la plataforma del 112 per aconseguir una major efectivitat en temps i atenció als ciutadans.

Amb la transformació de la sala s'aconseguirà incrementar l'eficàcia, la informació i la qualitat de resposta als ciutadans, sent capaços de poder analitzar en temps real les possibles disfuncions en l'atenció al públic i agilitar la coordinació dels diferents serveis assistencials, judicials i policials.